Bryan Van Meir pakt koningskroon in Lillo

Koning Bryan werd op stevige schouders geheven

LILLO – De clan Van Meir is weer een koningskroon rijker! En daar zorgde Bryan Van Meir voor tijdens het gansrijden van de Ware Gans in Lillo op zondag 5 maart.

Het gansrijden begon met het uithalen van koning Dennis Aendekerk in de feesttent op het Kazerneplein. Na het opzadelen van de paarden aan de Scheldelaan vertrok de stoet richting Kazerneplein waar een tussenstop werd gehouden in de jachthaven.

Rond 15 uur gaf Dennis Aendekerk zijn koningskroon en mantel af en kon de strijd beginnen. 23 ruiters streden voor de felbegeerde koningstitel. Het gansrijden gebeurde aan een gezapig tempo tot ruiter Jorn Demeulenaere, rond vijf uur, de kop uit het net plukte. Een achttal ruiters passeerden onder de galg vooraleer Bryan Van Meir met een ferme snok de ganzenkop trok.  De clan Van Meir was uitzinnig van vreugde, weer een telg van de familie die een koningskroon kon bemachtigen.

Bryan, 24, is de zoon van Pascal Van Meir en kleinzoon van Hugo Van Meir, voorzitter van de maatschappij. Beiden hebben al een reeks koningstitels op hun naam staan, met nog het hoogtepunt van het gansrijden: de keizerstitel voor Pascal in 2011.  Bryan is werkzaam in de zorgboerderij Meander.
Bryan had al vier koningskronen van het kindergansrijden, maar nu behoort hij tot de club van de grote en echte koningen van het gansrijden.  Hij mag samen met zijn drie neven Tibo Maes, Michael Van Meir en Dennis Aendekerk strijden voor de keizerstitel, tijdens het keizerrijden ingericht door zijn eigen maatschappij De Ware Gans  Lillo op zondag 26 maart 2023.

De familie Van Meir met vlnr. Pascal Van Meir, zoon en Koning Bryan en stamvader Hugo Van Meir

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *