Broers Timmermans samen op het podium


De gebroeders Tim en Ward Timmermans uit Stabroek stonden dit weekend beiden op podium van de wielerwedstrijd in Noorderwijk. Een koers van 80 kilometer die georganiseerd werd door de VWV (Vlaamse wielrijders vereniging), een nevenbond die vaak koersen organiseert rond Herentals/Geel.  “We waren in de eerste ronde weg met 7 renners en bleven allen goed ronddraaien en iedereen kon zijn premie, (75cl Duvel) meenemen. Omdat niemand wilde aanvallen, zette Tim op de kasseistrook een eerste keer aan. Doch alles kwam terug samen. Na enkele prikken van Tim en mezelf, werd er nog steeds geen kloof gemaakt’, aldus Ward. “Bij het ingaan van de laatste rechte lijn had Tim plots een gaatje en hij zette door. Zelf zat ik in een zetel en moest gewoon alle aanvallen counteren. Op het einde kwamen ze nog heel dicht, maar Tim kon het nog net houden en werd winnaar. In de sprint heb ik dan nog alles gegeven en werd tweede”.  zegt Ward.
Tim en Ward rijden momenteel voor ‘Steeds Vooraan’ Kontich. Ward heeft juist zijn laatste jaar als belofte gereden en zal volgend jaar dus Elite zonder contract worden. Tim is al langer Elite zonder contract. Het enige verschil zit hem in de leeftijd, deze twee categorieën rijden bijna altijd samen, enkel de kampioenschappen zijn apart.
Vorig jaar reden beiden nog voor het WAC-team. Omdat daar zeer weinig beloften en elites z/c waren en de broers graag grotere koersen wilden rijden, gingen zij op zoek naar een ander team en sloten aan bij  ‘Steeds Vooraan’.
Dit jaar heeft Ward al 14000 km gefietst. “Tijdens de week zit ik in Leuven, dan trek ik er toch 2 à 3 keer op uit met de fiets plus wat looptrainingen. En in het weekend zit ik in het bos of in de polders te trainen, meestal met de mannen van WTC Hamburg (een Stabroekse wielertoeristenclub) en daarnaast zijn er mijn deelnames aan wedstrijden. Tijdens het seizoen proberen we toch wekelijks te gaan koersen. Geregeld op zaterdag en zondag. Sporadisch komt er ook nog een koers in de week bij. Zo kom ik aan ongeveer 40 koersen dit jaar. De meeste koersen zijn in België. Ik heb in april een beloftekoers in Frankrijk betwist, en 2 weekends terug hebben we met de ploeg ook een interclub in Nederland betwist. Mede door het mooie Belgische programma dat we gereden hebben zoals de Beker van België, Ronde van Namen, blijft het buitenlands programma beperkt”,  legt Ward uit.
Tim en Ward hebben bij Wielerbond Vlaanderen al meerdere koersen samen gereden, maar het is voor de eerste keer dat zij beiden op het podium staan.  Spitsbroers aan de top!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *