Breng een bezoek aan het huis en kunstenaarsatelier Marten Melsen op Open Monumentendag

Het huis van kunstenaar Marten Melsen in het Hoogeind te Stabroek

STABROEK – Het huis en kunstenaarsatelier van Marten Melsen, gelegen aan het Hoogeind 120 te Stabroek, zijn open op Open Monumentendag, 10 september, gratis, enkel op voorwaarde van inschrijving (maximum 11 mensen per groep).

Gidsen o.m. mee de heemkundigen Eric Adriaensens, Philippe Beaujean, Francois Elseviers, Pia De Winter en Jan Melsen (kleinzoon). De rondleidingen in de woning duren gemiddeld 45 minuten. Er vertrekt een groep elk half uur, op het uur en het half uur (dus om 9u, 9u30, 10u, 10u30, enz… tot en met 17u30), waarvoor kan ingeschreven worden per email (jan_melsen@yahoo.com).
De hierboven vermelde bezoeken voor particulieren, tijdens de Open Monumentendag van 10 september, zijn volledig gratis, en enkele tijdssloten zijn reeds volgeboekt.

Er zijn publicaties ter plaatse verkrijgbaar rond Marten Melsen, de boerenschilder die door Karel Van de Woestijne “de moderne Breugel” werd genoemd. Daarnaast bestaat eveneens de mogelijkheid om gesloten groepsrondleidingen te doen, langer en meer gedetailleerd (1u15), voor culturele en andere organisaties, op afspraak (55€). Dit kan op de dagen net voor en net na 10 september.

Jan Melsen geeft in het werkatelier van Marten Melsen, de nodige uitleg aan de aanwezigenEr is gratis parking links van het huis, bij tuinbouwbedrijf Landscaping.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *