“Brazil, Brazil, Brazil” in KAS: topklasse in polderkapel

 
web-KAS-20-05-16-John-Snauwaert-(c)-Jos-Knaepen
web-KAS-20-05-16-Nilson-Matta-(c)-Jos-Knaepen
Met aanstekelijke rumba, samba, bossa nova en Braziliaanse jazz warmt het KAS-team het publiek op voor de zomer. Een kwintet topmuzikanten zet u alvast op het goede spoor. Aan de KAS-bar zijn er tropische cocktails.
Met Nilson Matta haalt KAS één van ’s werelds beste bassisten naar de Kapel van de Heuvels. Een pionier van de ‘Brazilian Jazz’ die werkte met legendarische muzikanten als João Gilberto, Hermeto Pascoal, João Bosco, Luis Bonfá en Chico Buarque. Een virtuoos op vier snaren die in de jaren tachtig zijn vakmanschap exporteerde naar New York.
Daar werd Nilson een gegeerd muzikant, niet alleen voor studiowerk met de groten van de ‘scene’ zoals Paquito D’Rivera, Herbie Mann, Astrud Gilberto, of Oscar Castro Neves maar ook als volwaardig bandmember bij Grammy-winnaars als Joe Henderson of Yo Yo Ma.
John Snauwaert zou je een artistiek wereldreiziger kunnen noemen. Reizen naar Cuba, Indië en Bulgarije verruimden zijn muzikale horizon. In februari 2016 werkte hij nog samen met Nilson Matta in Rio de Janeiro voor concerten en workshops in het teken van “Samba meets Jazz”.
John deelde het podium met grote namen als Lowell Fulson, Isaac Hurley en jazz-pionier Jacques Pelzer. Als componist en muzikant werkte hij voor de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, het Muziek Lod, De Werf, Victoria, De Vieze Gasten en Circus Picolini, en schreef hij ook muziek voor animatiefilms.
John Snauwaert en Nilson Matta worden voor “Brazil, Brazil, Brazil” bijgestaan door de Braziliaanse percussionist Renaldo Martins, gitarist Hendrik Braekman en trompettist Greg Houben.
Het optreden gaat door op vrijdag 20/05/2016 –  20u20 – deuren 19u45  – Kassa : 17€ – voorverkoop : 14€     –   http://www.kasattenhoven.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder