Brasserie Wouter wordt (voorlopig) take away

Brasserie Wouter aan het Hoogeind in Stabroek schakelde al ’s maandags na de lockdown over op take away. Ondertussen stellen Wouter Van Tichelen (37) en zus Rosalie (28) vast dat dit concept rendabel is.
De brasserie opnieuw openen blijft een optie, maar een heropeningsdatum is er niet.
Het pand aan het Hoogeind 96 is al heel wat jaren gekend als een plek waar het lekker en verfijnd uit eten is. Vijftien jaar geleden startte Wouter Van Tichelen er samen met zijn schoonbroer Tim Meuleneire restaurant De Koopvaardij, dat al vrij vlug kon pronken met een Michelinster. De twee chefs gingen enkele jaren later elk hun eigen weg en de zaak veranderde in Brasserie Wouter, waar in diezelfde keuken nog altijd opvallend lekkers wordt gemaakt.
En toen kwam Covid 19! “Toen de lockdown werd aangekondigd op vrijdag 13 maart, hielden we ons hart vast. Vrijwel onmiddellijk besloten we om niet bij de pakken te blijven zitten. Wachten op betere tijden was geen optie. Het werd een weekend met weinig slaap. We besloten ons hart te volgen en van de maandag na de lockdown te beginnen met een take away service van maandag tot en met vrijdag”, zegt Wouter Van Tichelen.
“Het was een moeilijke beslissing, want niemand wist op dat moment hoe lang we het restaurant moesten sluiten. De kern van wat we doen bleef echter ongewijzigd. We konden blijven doen waar we goed in zijn en dat is lekker en gevarieerd eten maken met dagverse producten en dat naar de klanten brengen. Tot voor de coronacrisis bracht ik de bestellingen van onze klanten naar de tafel in het restaurant, nu breng ik het naar hen thuis of komen ze het afhalen. Een persoonlijke touch is altijd van belang. Dat gebeurde in het restaurant spontaan. Nu is het persoonlijke contact vaak telefonisch. Soms bel ik wel een kwartier met een klant”, aldus Rosalie Van Tichelen.
Het valt broer en zus ook op meer alleenstaanden een beroep op ons doen met dit nieuwe concept. “Niet onlogisch. Eén telefoontje en je hebt ’s avonds een lekkere maaltijd zonder zelf te moeten koken.”
Of de brasserie als restaurant nog opnieuw open gaat, weten Wouter en Rosalie nog niet. Er is in elk geval nog geen mogelijke openingsdatum voorzien. “Ook hier willen we ons buikgevoel volgen. Een restaurant moet rendabel zijn. De huidige coronamaatregelen maken dat moeilijk. Nu kunnen we rekenen op een groeiend aantal take away klanten en dat is belangrijk”, vindt Wouter Van Tichelen.
“De werkdruk in het restaurant lag tussen 19u en 22u en nu is dat van 6u tot 12u. Heel onze dagindeling is dus mee veranderd. In het begin was ik blij verbaasd dat ik bijvoorbeeld het televisienieuws van 19u kon zien. Dat was voorheen gewoon onmogelijk. Vrije weekends zijn een luxe waar we nu wel van kunnen genieten”, geeft Rosalie nog mee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *