Brasschaatse sportlaureaten gevierd

Op vrijdag 25 maart 2011 huldigde het gemeentebestuur van Brasschaat in sporthal Centrum de verdienstelijke sportlaureaten die tijdens het voorbije sportseizoen een bijzondere sportprestatie leverden op provinciaal, landelijk, nationaal of internationaal niveau. Het hele gebeuren werd aan mekaar gepraat door Bart Derdaele van vzw Parktheater en de avond werd opgefleurd met demonstraties van Gym-Harop, Acro-II-Gym en Pivolté. Vzw Parktheater zorgde voor de ludieke sketches tijdens de viering.
Maar liefst 76 individuele sportbeoefenaars werden gelauwerd, waarvan 12 met een internationale titel, 40 met een Belgische of nationale titel, 4 met een landelijke of Vlaamse titel en 20 met een provinciale of gewestelijke titel.
Er werden ook 35 ploegen gehuldigd waarvan 11 op internationaal niveau, 16 op Belgisch of nationaal niveau en 8 op provinciaal of gewestelijk niveau.
Als apotheose van de viering werd de Kapitteltrofee, de Beker voor sportverdienste, de Trofee voor sportverdienste en Beloftevolle Jongere uitgereikt aan respectievelijk een Brasschaats sportpersoon, een goed presterende sportploeg, een individuele sporter met opmerkelijke sportresultaten en een beloftevolle jongere -18 jaar.
Kapitteltroffee
De Kapitteltrofee ging naar Ben Ickx van Brasschaat Triatlon Club. Gedurende gans zijn militaire loopbaan actief atleet in loopwedstrijden en triatlonwedstrijden. 20 jaar betrokken bij de organisatie van gemeentelijke jeugdsportkampen. Jeugdtrainer bij verscheidene triatlonclubs onder andere bij Brasschaat Triatlon Duatlon team en Brasschaat Triatlon Club (BrTC). Bereikt de leeftijd van 70 jaar en stopt als trainer en deelnemer aan wedstrijden. De trofee is als beloning voor geleverde prestaties.
Beker voor sportverdienste
De Heren 4 categorie A van Acr-II-Gym vzw werd de laureaat voor de Beker voor sportverdienste. Zij werden vorig jaar P.K., V.K., B.K. en behaalden een 1ste plaats op de Internationale wedstrijd Zeestern trials de Panne en op de Flanders International Acro Cup, alsook een 3de plaats op de Intenationale H. Chmielewski tournament Swidnica In Polen.`
Trofee sportverdienste
De Trofee voor sportverdienste ging naar Tycho Van Gerwen. Hij behaalde in 2010 een 3de plaats op de Iron Man van Lanzarote – Spanje in de categoria 18-25 jaar volledige triatlon.
Beloftevolle Jongere
De Trofee voor Beloftevolle Jongere ging naar Niels Ost van Atriac, Triatlon. Hij werd in 2010 B.K. Duatlon, B.K. teams elite sprint en beloftevolle jongere in het Europese circuit.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *