Brasschaatse kinderopvanginitiatieven ontvangen ‘corona’subsidies

Het college van Brasschaat besliste onlangs om in het kader van hun maatschappelijke dienstverlening een kleine 10 000 euro subsidie uit te keren aan de Brasschaatse kinderopvanginitiatieven.

Hiermee wil het bestuur uitdrukkelijk alle kinderopvanginitiatieven bedanken, in de bloemetjes zetten én extra ondersteunen voor hun blijvende inzet in deze moeilijke tijden. Een gegarandeerde en vertrouwde opvang van de kinderen is voor elke (groot)ouder en opvoeder bijzonder belangrijk en betekent, zeker nu, een grote geruststelling.

“Tijdens de coronacrisis zijn kinderopvanginitiatieven in Brasschaat open gebleven. Ook zij hebben de voorbije maanden het onmogelijke gepresteerd. Zij stonden paraat ondanks het risico op besmetting en de financiële onzekerheid”, aldus schepen van Gezin Karina Hans.

De gemeente Brasschaat zorgde eerder ook al voor mondmaskers voor de werking van de kinderopvangplaatsen. Momenteel hebben bijna alle crèches en onthaalouders terug een voltallige bezetting en zijn er ook door Kind en Gezin de nodige extra financiële maatregelen genomen.

Via een digitaal loket kinderopvang zet de gemeente binnenkort een volgende grote stap om ouders en kinderopvanginitiatieven vlotter en efficiënter te informeren en te begeleiden in hun zoektocht naar kinderopvang.

Tenslotte staat ook de realisatie van een fysiek Huis van het Kind in Brasschaat in de startblokken, een plaats waar heel wat verschillende organisaties samenwerken met één en dezelfde missie: ouders, kinderen en tieners uit Brasschaat op elk moment en onvoorwaardelijk informatie en ondersteuning bieden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *