Brasschaat start met Open Leersalon


BRASSCHAAT – Vanaf 13 september organiseren Open Huis Kabas en Ligo Antwerpen (het vroegere Open School) wekelijks een ‘Open Leersalon’. Het wordt een laagdrempelige plek voor volwassenen die iets willen bijleren. Het aanbod is gratis.
 
Online een afspraak maken bij de dokter? Een klacht schrijven? Of een online oudercontact meedoen? Dat is niet voor iedereen gemakkelijk. Zowel Nederlandstalige als anderstalige volwassenen kunnen in het Open Leersalon terecht met dit soort vragen of zaken waar ze het moeilijk mee hebben. Een lesgever van Ligo Antwerpen helpt hen op weg: op de computer, op de smartphone of met pen en papier.

De gemeente Brasschaat is partner van dit initiatief, dat mensen wil versterken zodat ze zelfstandig aan de slag kunnen: met hun smartphone, in de communicatie met de school of met het regelen van papierwerk. Binnen de gemeente wordt er ook met andere organisaties samengewerkt, om de inwoners van Brasschaat nog beter te kunnen ondersteunen. Een bezoek aan het Open Leersalon kan éénmalig zijn, maar er kan ook een aantal keer rond iets gewerkt worden. Er zullen infosessies en korte cursussen georganiseerd worden.

Het Open Leersalon vind je vanaf 13 september elke maandagnamiddag tussen 13.30u en 16u in de ontmoetingsruimte van Kabas in de Van Hemelrijcklei 90 (niet tijdens schoolvakanties).

“In een snelle digitale wereld is het Open Leersalon zeker een aanwinst voor onze digibeten en laaggeletterden. We investeren met het gemeentebestuur dan ook graag in de integratie van onze nieuwe burgers zodat zij zo mogelijk zelfstandig aan de slag kunnen in onze samenleving. Ik wil dan ook alle gedreven vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor het Open Leersalon bij deze nogmaals bedanken”, zegt een enthousiaste schepen voor Sociale Zaken Karina Hans.

©gemeente Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *