Brasschaat Klassiek met knipoog naar Proms

Brasschaat-Klassiek
Zaterdag 19 juli vindt de eerste editie plaats van “Brasschaat Klassiek” een nieuw initiatief van de vzw “Klassiek in ’t Groen”, in samenwerking met het Brasschaatse gemeentebestuur. Het festivalterrein situeert zich op de gazon-, tuin- en fonteinpartijen aan het kasteel van Brasschaat en is goed voor 20.000 toeschouwers.
In tegenstelling tot andere bestaande formules kiest Brasschaat als festivalgegeven niet voor pop-, rock- of jazzmuziek maar wel voor populair-klassieke muziek. Tegen het decor van het kasteel, op de achtergrond, komt een enorm transparant podium met een oppervlakte van 150 vierkante meter. Deze constructie, met een nokhoogte van meer dan 10 meter, wordt voor de eerste maal in Vlaanderen gebruikt. Het symfonisch orkest “Il Novecento”, onder leiding van Robert Groslot, worden op het podium opgesteld op drie hoogteniveau’s zodat toeschouwers een goed overzicht hebben. Zowel het orkest, als hun dirigent, zijn een vaste waarde op de jaarlijkse concerten van The Proms in het Antwerpse sportpaleis. Het symfonisch orkest speelt trouwens in dezelfde samenstelling als tijdens hun concerten van The Proms. Om de link volledig te maken neemt Carl Huybrechts de presentatie op zich. Op het programma staan enkel populaire klassieke deuntjes zoals Nabucco ouverture; Bloemenwals; Keizerswals; Hongaarse dans enz. Bedoeling van de organisatoren is “Brasschaat Klassiek” jaarlijks te herhalen en te laten uitgroeien tot een meerdaags zomers muziekfestival rond populair-klassieke muziek..
Kaarten
Het concert start om 20.30u. Publiek kan het concert deels staand of wandelend, op het gazon of de wandelpaden, volgen. Bovendien zijn er 1.000 stoelen op reservatie. Zitplaatsen op gazon en staanplaatsen zijn onbeperkt. Een gewoon toegangsticket voor een wandelervaring, of gazonzitje, kost 10 euro en een gereserveerde stoel kost 5 euro meer. Jongeren van 12 tot 18 jaar, of leden van jeugdbewegingen, komen er voor 5 euro in. Voor wie jonger is dan 12 jaar is de toegang gratis. Verkoop van tickets gebeurt online via www.ticketscript.com Alle informatie over de eerste editie van “Brasschaat Klassiek” is ook te vinden op www.brasschaatklassiek.be. Via die website kan je ook, vanaf 12 mei, doorklikken naar de online ticketting.
 
 foto: Erik Beurskens (manager Il Novecento en co-oprichter van de vzw), Carl Huybrechts (idem co-),  Fred Int Panis (idem co-), Burgemeester Jan Jambon en dirigent Robert Groslot.
(Foto:  Stefan Int Panis)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder