Brasschaat Klassiek is opera en nog veel meer

De vierde editie van Brasschaat Klassiek, op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli in het Brasschaatse gemeentepark, worden twee avonden met een groot contrast. Onder de noemer “Tol van de Liefde” staat vrijdagavond in het teken van opera. Zaterdagavond brengt een 70-koppig symfonisch orkest de bekendste klassieke nummers en wordt opnieuw een poging gedaan om het wereldrecord dansen te verbeteren. Hiervoor moeten meer dan 3.050 dansers samen op de dansvloer.
Het is duidelijk dat Brasschaat Klassiek een vaste plaats heeft veroverd in het wereldje van de zomerfestivals. Voor deze editie zal de organisatie samenwerken met het nieuwe groot orkest “The Robert Groslot Orchestra”. Het gezelschap is speciaal opgericht op maat van recitals zoals Brasschaat Klassiek. Na het verdwijnen van “Il Novecento” betekent dit een nieuwe wending in de carrière van dirigent Robert Groslot. Op zaterdagavond wordt het orkest aangevuld met het koor Fine Fleur. Vrijdagavond komen twee bekende opera’s aan bod. “Rapsodie in ’t Groen” is een eigen versie van Gershwin’s Rhaposy in Blue en Bernstein’s West Side Story. Op het podium staan Maciej Pikulske, Aaron Wajnberg, Carlo Willems en Koen Wilmaers. Stefaan Degand speelt de rol van verteller. Zaterdagavond komen bekende klassieke nummers aan bod aangevuld met bekende aria’s uit de opera. Solisten zijn de soprane Liesbeth Devos en de Antwerpse tenor Stefan Cifolleli.
Recordpoging
Tijdens het laatste deel, op zaterdagavond, wordt opnieuw een gooi gedaan naar het wereldrecord van grootste openlucht walsbal ter wereld. Niet enkel de wals komt aan bod maar ook liefhebbers van de klassieke tango worden niet vergeten. De organisatoren zorgen voor een dansvloer van maar liefst 3.000 vierkante meter. Bij eventuele regen kan de volledige dansvloer overkapt worden. Vorig jaar waren er een goede 2.800 dansers en daarom zijn de organistoren er van overtuigd dat het wereldrecord kan gebroken worden. Beide avonden starten om 20 uur. Een wandelticket kost 10 euro en een geserveerde stoel 20 euro. Bestellen, en meer info over beide avonden, kan via de website www.brasschaatklassiek.be of telefonisch via 070-345.345. Tickets zijn ook te koop in de bib van Brasschaat.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder