Brand WZC Welvaart in Kapellen

In woonzorgcentrum Welvaart aan de Hoogboomsteenweg 124 in Hoogboom-Kapellen brak zondag rond 11.20 uur brand uit in de kelder. Condensatoren om de pieken van de hoogspanning onder controle te houden, hadden er vuur gevat. Automatisch werd het medisch interventieplan (MIP) opgestart. Naast de brandweer kwamen in dat kader ook tal van ziekenwagens, een urgentiearts, de federale gezondheidsinspecteur en de burgemeester ter plaatse.
Nog voor de hulpdiensten arriveerden, was het personeel van het woonzorgcentrum (WZC) al adequaat opgetreden. De bewoners waren horizontaal geëvacueerd naar een ander deel van het gebouw. Andere collega’s gingen met filtermaskers op het hoofd over tot het blussen van de brand. De brandweer moest bij aankomst enkel nog nablussen.
Nooit was er gevaar voor de 80 bewoners. Ook CO-metingen door de brandweer waren negatief. Door de brand zat WZC Welvaart wel zonder stroom. Ook dat leverde geen grote problemen op, want geen enkele bewoner is er afhankelijk van elektriciteit. Een elektricien kon al snel de elektriciteitsvoorziening opnieuw opstarten. Zo kon het MIP al rond 12.45 uur worden afgeblazen.
De precieze oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Na afloop gaven de hulpdiensten nog graag een heel dikke pluim aan het personeel van WZC Welvaart voor hun snelle en adequate optreden.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder