Braderij in centrum van Ekeren

 
Op zondag 4 juni kan u van 10 tot 18 uur gezellig slenteren op de braderij van Ekeren. Met een Kinderdorp is er ook een leuk aanbod voor de jonge bezoekers. Organisatoren Rik Bossuyt en Mark Konings van Ekeren Winkeldorp vertellen waarom u de braderij niet mag missen.
Rik Bossuyt en Mark Konings: “Vorig jaar hadden we een braderij van meer dan een kilometer. Daarmee hadden we de grootste van de provincie. En ook dit jaar gaan we weer voor zo’n groot aanbod. Toch zorgen we ook voor veel afwisseling. Je zal hier geen tien frietkramen vinden. Er is een uiteenlopend aanbod aan eten en drinken, van een pannenkoekenstand tot een kaviaarbar. Maar je vindt hier ook zaken als snoep en kleding. De braderij loopt van de Sint-Lambertuskerk naar de Driehoekstraat en de Kloosterstraat. Ook op het Kristus-Koningplein kan je terecht. Uiteraard doen veel Ekerse handelaars mee. Daarnaast heb je ook marktkramers van over het hele land die naar Ekeren komen. Tussen de kramen staan vijf kermisattracties. En muziekgroepen zorgen voor extra gezelligheid.”
 
“Voor kinderen is slenteren langs de kramen na een tijdje misschien niet meer zo boeiend. Daarom zetten we op het Kristus-Koningplein een Kinderdorp op. Ze kunnen zich daar uitleven terwijl hun ouders langs de kramen wandelen. In het Kinderdorp komen megagrote springkastelen, glijbanen, boksballen, kindergrime en clowns. Bij mooi weer zijn de fonteinen op het vernieuwde Kristus-Koningplein op zich al een attractie.”
“Met onze vereniging Ekeren Winkeldorp willen we zowel handelaars als klanten bereiken. Dit is niet de grote stad, maar je vindt hier wel veel gezelligheid. Het centrum is compact, iedereen kent iedereen. Handelaars hebben het niet altijd even makkelijk. Daarom organiseren we acties om Ekeren als winkelcentrum op de kaart te zetten. Daarmee willen we ook nieuwe handelaars aantrekken. Naast de braderij zorgen wij ook voor een paasevent en een eindejaaractie. En er komt ook een drive-in filmvertoning op het Kristus-Koningplein.”
 
braderij centrum van Ekeren – www.ekerenwinkeldorp.be  – gratis / 2 euro voor kinderdorp

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder