Boeteregen in Hoogeind Stabroek

Afgelopen weekeinde werden er op het Hoogeind in Stabroek door de PZ Noord boetes uitgeschreven aan bewoners en klanten van winkels uit het Hoogeind te Stabroek.
Schepen voor openbare werken Sam Gabriëls geeft zijn mening hierover.
“Omdat zowel politie als de aannemer ons (schepencollege) meermaals hadden gemeld dat het gevaarlijk was op de werf omdat er te veel doorgaand verkeer was, werd gezocht naar een oplossing. Enkele weken geleden hebben we daarom besloten om van maandagmorgen tot vrijdagavond ter hoogte van de Danckerse Weg een barrière te laten plaatsen wat doorgaand verkeer tijdens de week onmogelijk maakte. Tijdens het weekend kon de barrière aan de kant om de winkels maximaal bereikbaar te houden en was extra politiecontrole gevraagd om doorgaand verkeer te weren. Deze beslissing was absoluut nodig om tijdens de werken het verkeer maximaal te weren van de werfzone om ongevallen te voorkomen.
Op het einde van vorige week kwam de politie dan zelf plots met het advies dat de barrière ook in het weekend moest blijven staan omdat er te veel doorgaand verkeer was. Ik was daar niet mee akkoord en heb daarop gesteld dat dit een gemakkelijksheidsoplossing was voor de politie. Het teveel aan doorgaand verkeer was omdat er te weinig controle op werd gedaan en vroeg opnieuw om controle op doorgaand verkeer. Blijkbaar is mijn opmerking (en ook nog een andere recente opmerking van onze burgemeester) aan de politiezone Noord in het verkeerd keelgat geschoten en heeft de politie dit weekend zonder enige vorm van redelijkheid iedereen beboet die men maar kon. Hierbij werd niemand gespaard, en werd zelf door meerdere personen melding gemaakt van onbeschoft gedrag van de politie. Er zijn voorbeelden van bewoners die op weg naar hun eigen woning beboet werden, of zelfs iemand die op 60 meter van de woning een boete kregen en verplicht werd om rechtsomkeer te maken.
Daarom zou ik zeer duidelijk willen benadrukken dat ikzelf altijd heb gestreefd om maximaal bewoners en handelaars bereikbaar te houden en enkel gevraagd heb om controles op doorgaand verkeer om te voorkomen dat ook in het weekend de barrière zou moeten blijven staan. Ik wil dan ook mijn oprechte verontschuldigingen aanbieden aan iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks getroffen wordt door de actie van afgelopen weekend. Vandaag, dinsdag 17 juni, heeft er overleg plaats tussen een afvaardiging van het schepencollege en de korpschef.
Ik betreur de manier waarop de politie afgelopen weekend te werk is gegaan. Mijn vertrouwen in de politiezone heeft (nogmaals) een deuk gekregen”, aldus schepen Gabriëls.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *