Boertjes van de Heide: Wandeling en museumbezoek

 
boertjes
Volg op zondag 8 mei de cultuurhistorische wandeling door de Kalmthoutse Heide. De gids voert je mee door dat ongelooflijk mooie natuurreservaat, waar je alles te weten komt over het leven op de heide door de eeuwen heen. Hoe slaagden de heikneuters er in om op deze schrale gronden een bestaan op te bouwen? Wie waren de turfstekers en welk verhaal schuilt achter dit ‘bruine goud’?  Zelfs het zand van de heide is voor velen een bron van inkomsten geweest.
Wanneer de benen moe worden, dan is het ‘Kotje der Herinnering’ daar. Dit pareltje is een  lokaal heemkundig museum met historische gebruiksvoorwerpen en werktuigen. Hier ervaar je hoe de heideboer en zijn familie konden overleven.
Deelname aan deze middagvullende activiteit bedraagt € 6 (gids, wandeling, museum en koffie inbegrepen). De groep vertrekt om 14u00 in het infokantoor van de Dienst Toerisme Kalmthout en komt daar om 17u00 weer aan. Totale wandelafstand bedraagt 5 km. Het vertrek is gegarandeerd.
Inschrijven vóór 6 mei bij Dienst Toerisme Kalmthout, Putsesteenweg 131, Kalmthout, tel 0032 (0)3 666 61 01, toerisme@kalmthout.be, www.toerismekalmthout.be .
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *