Boerenpicknick tijdens Graanfeest in Karrenmuseum te Essen

Graanfeest-web
In het prachtige park van het Karrenmuseum staat zondagmiddag 27 juli de aanstaande graanoogst volledig centraal. Om deze oogst alvast te vieren, wordt iedereen tijdens de gratis toegankelijke feestmiddag uitgenodigd om deel te nemen aan de boerenpicknick op de kiosk in het museumpark. Behalve van uw stevige lunch kunt u ook genieten van demonstraties, live muziek, volop kindervermaak en natuurlijk van zorgvuldig geselecteerde graanbieren in de zomerbar.
 
Publieksmedewerker Katia De Clercq laat weten dat het idee van de boerenpicknick is ontstaan via de ambachtelijke graanoogst die het museum jaarlijks organiseert. “We trokken elk jaar met onze vrijwilligers naar een graanveld om daar op ambachtelijke wijze graan te pikken. Die oogst sloten we steevast af met een feestelijke boerenpicknick. Dit jaar hebben we zelf een graanveld in het museum en nodigen we iedereen van harte uit om mee te doen met onze picknick. Ik kan al verklappen dat we met onze kiosk het mooiste terras van Essen en omstreken hebben, maar natuurlijk mag iedereen verspreid in het park met een dekentje of aan een tafel ook zijn eigen knusse plekje zoeken.”
 
Reserveren
Om niemand met een hongerige maag te laten vertrekken, wordt belangstellenden wel gevraagd om zich vooraf even aan te melden. “Wie mee wil doen aan de picknick, kan zich tot 26 juli via info@karrenmuseum.be of +32 3 667 11 42 aanmelden en even doorgeven hoeveel knapzakken er mogen worden voorzien,” aldus De Clercq. De prijs voor een boerenpicknick voor volwassenen bedraagt € 7,50, een kinderknapzak kost slechts € 5,-. De toegang tot het Graanfeest zelf is gratis.
 
Festiviteiten
Tijdens het Graanfeest staat in de eerste plaats de ambachtelijke graanoogst centraal. Vrijwilligers van het Karrenmuseum restaureerden het afgelopen jaar uiteenlopende dorskasten en herstelden verschillende soorten landbouwalaam. Het resultaat hiervan zal allemaal te zien zijn tijdens het Graanfeest. Verder zijn er kraampjes met graanproducten, demonstraties, rondleidingen door het park en kunnen kinderen zich uitleven in het hooikasteel en zijn er ezelritjes. Op het zonnige zomerterras kunnen bezoekers genieten van zorgvuldig geselecteerde meergranenbieren en een vrolijke muzikale noot van de live band Double W.
 
Praktisch:
Graanfeest in het Karrenmuseum
Zondag 27 juli, van 13.00 tot 18.00 uur
Toegang gratis
 
Reserveren picknick kan tot 26 juli via:
+32 3 677 11 42
info@karrenmuseum.be
www.karrenmuseum.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *