Boek: “Waarom Doel en de Polders (niet) weg moeten” te koop
Zaterdag 22 september werd het boek “Waarom Doel en de Polders (niet) weg moeten”  voorgesteld in Sint Niklaas.
Het boek is een uitgave van Marnixring Anton Van Wilderode en Davidsfonds Sint Niklaas en telt 112 bladzijden. Het bevat talrijke kaarten en niet eerder gepubliceerde foto’s. De kostprijs bedraagt 10 euro en  is verkrijgbaar in drukkerij A. Cleiren, Dorpsstraat 18 in Kieldrecht of door storting van 14 euro op rek.nr. 413-9122261-50 van Davidsfonds Sint Niklaas (verzendingskosten inbegrepen)

Jos Thys van het Davidsfonds Sint Niklaas deed een oproep aan de meer dan honderd aanwezigen om dit boek zo ruim mogelijk te verspreiden, zodat iedereen eindelijk zou beseffen waar het werkelijk om gaat in Doel.
Het boek geeft een schets van wat zich de voorbije jaren in Doel heeft afgespeeld. Dat leest niet zelden als een thriller of een echt horror-verhaal. Voor wie in de Doel-sage al lang niet meer kan volgen geeft het boek naast een chronologisch verhaal en een begrippen apparaat ook een overzicht van al de waarden die hier de voorbije jaren vaak op onthussende wijze onder druk kwamen te staan: menselijke waarden – democratische waarden – juridische waarden – cultuurwaarden – erfgoedwaarden … Ook de economische waarden, de enige waar de Vlaamse overheid oog voor heeft, komen hier uitgebreid aan bod. Dat alles met de nodige bronverwijzing. Daarmee is dit boek een onmisbaar document voor iedereen die wel meepraten over dit dossier dat al 15 jaar op de tafel ligt van de Vlaamse Regering.

Het boek is ook te koop op de redactie van De Polder, Laageind 30 te Stabroek – kostprijs 10 euro.

Voor meer info kan je terecht bij Fons Mees, gsm 0471 70 72 55

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *