Bob Storms stelt zich kandidaat voor Jongerenadviseur Vlaamse Jeugdraad

Bob Storms(19) uit Kapellen is één van de 27 kandidaat-jongerenadviseurs voor de nieuwe Vlaamse Jeugdraad.

De Vlaamse Jeugdraad adviseert de Vlaamse regering als het over kinderen en jongeren gaat.  Bob hecht veel belang aan de acceptatie, de rechten en de educatie over de LGBTQ+ community. “Dat probeer ik ook zo naar voren te brengen in mijn campagne als kandidaat-adviseur. Daarnaast is vind ik het belang aan seksuele opvoeding tout-cours en aan de mentale gezondheid van jongeren een grote prioriteit”, zegt Bob.
“Jongeren verdienen een stem die luid en duidelijk weerklinkt. Ik zeg vaak meteen wat ik denk, maar ben de ultieme middenwegzoeker. Ik neem nooit een beslissing zonder iedereen gehoord te hebben.  Er zijn altijd twee, drie of soms zelfs tien of meer kanten aan een verhaal. Ik ga graag het debat aan om nadien mijn mening te nuanceren. Discussiëren doe ik graag over de inhoud, het maakt voor mij niet uit wie je bent of welke achtergrond je hebt. Jongeren verdienen een stem waarnaar écht geluisterd wordt. Ik wil daar met alle plezier mijn steentje aan bijdragen”.

Bob vind gelijkheid één van de belangrijkste thema’s die er zijn. Vooral de acceptatie, de rechten en de educatie over de LGBTQ+ community vind hij enorm belangrijk. ” Zelf heb ik ondervonden hoe gebrekkig de kennis van jongeren hierover is. Uit eigen ervaring weet ik dat de acceptatie nog lang niet is wat ze moet zijn. Mensen kijken nog steeds raar op wanneer ze twee mannen hand in hand zien lopen. De acceptatie en zichtbaarheid van die community begint al achter de schoolbanken. Jongeren moeten veel meer leren over het ganse spectrum van seksuele oriëntaties. Veel jongeren weten nog niet op wie ze verliefd worden of met wie ze graag seks hebben. Het onderwijs helpt hen op dit moment onvoldoende bij deze zoektocht. De Vlaamse Jeugdraad heeft de mogelijkheid om op de tafel van beleidsmakers kloppen, en moet dat ook doen om dit thema bij politici op de agenda te zitten” aldus Bob .

Ben je het eens voor wat Bob staat, dan kan je hem nog tot en met zondag 22 november in de Vlaamse Jeugdraad stemmen via www.vlaamsejeugdraad.be/stem www.vlaamsejeugdraad.be/nl/kandidaten/bob-storms


DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *