Biljartclub De Muie uit Sint-Maartensdijk wint de Derby België-Nederland


BERENDRECHT- Biljartclub De Muie heeft op vrijdagavond 20 augustus 2021 de wisselbeker meegenomen na een spannende match drieband tegen Biljartclub De Nelekes vrienden.Initiatiefnemer Jef Verhaeghe beter gekend in de polder als ‘Jef Den Draaier’ organiseert dit reeds 5 jaar. De winnaars krijgen dan de wisselbeker mee naar huis voor 1 jaar. Tijdens de eerste thuisronde in kantine de Striene in Poortvliet stond Biljartclub De Muie voor met een tussenstand van 49 – 40,95.
Na een spannende terugmatch in café Berendrecht sport werd het duel uitgespeeld en won de Nederlandse club met een tussenstand van 54,65-55,55. De totale eindstand was 95,60 voor De Nelekes Vrienden en 104,55 voor Biljartclub De Muie.

Initiatiefnemer Jef ‘Den Draaier’ Verhaeghe was tevreden met deze derby: “Ik ben zeer blij met de verbroedering van de twee clubs. Het zijn niet alleen tegenstanders van elkaar, we zijn samen een ‘hechte’ vriendengroep geworden. Ik ben dan ook kantine Striene, Café Berendrecht Sport en de Thoolse Taxi dankbaar voor de steun. Zonder deze mensen zouden wij dit schouwspel niet kunnen organiseren”.
Na een spannend duel hebben de twee clubs nog gezellig nagepraat en is de Nederlandse club veilig vertrokken naar Camping De Muie.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder