Bijna 600 vogels in Evenementenhal te Zandvliet

Leerlingen van de Bremschool brachten in de namiddag een bezoek aan de vogeltentoonstelling

Opening


In de Evenementenhal te Zandvliet opende schepen Marcel Bartholomeeussen op vrijdagavond 9 november een tentoonstelling van bijna 600 vogels, ingericht door de Vogelkundige kring De Reigersvrienden.  Er waren 26 deelnemers van vier clubs in de regio: Stabroek, Wildert, Kapellen (Colibri die 50 jaar bestaat) en de Reigersvrienden. Voorzitter Ludo Brands dankte schepen Bartholomeeussen omdat hij deze 64ste tentoonstelling wilde openen. Hij wees ook op de expositie van een groot aantal schilderijtjes van vogels gemaakt door Roger Brands.
Vogeltjesbond
Schepen Bartholomeeussen zei dat hij steeds veel respect en bewondering voor de kring heeft gehad. “In de volksmond wordt er altijd gesproken over de “vogeltjesbond”, maar in de werkelijkheid gaat het om een ornithologische vereniging waarvan de leden zich met kunde, nauwkeurigheid, stiptheid, kennis en vooral liefde  bezighouden met hun hobby.”
Marcel zegde ook dat hij verheugd was omdat de kring via de scholen van Berendrecht en Zandvliet, de jeugd wil betrekken in de organisatie. Hij verwees ten slotte naar de verdiensten van de juryleden die bijdroegen in een perfect verloop.
Kinderen op bezoek

Voor de officiële opening van de tentoonstelling kwamen in de namiddag de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar van basisschool de Brem uit Zandvliet op bezoek. Ludo Brands gaf hen deskundige uitleg over de kenmerken van de vogels, de voeding, het vliegen, kortom de evolutie van het ei tot een mooie vogel. De kinderen waren erg geboeid en  luisterden aandachtig. Nadien kregen zij een rondleiding langs de bonte mengeling van vogels. De namiddag werd afgesloten met het ontleden van braakballen. De kinderen mochten zelf de braakbal van de uil verkruimelen en op zoek gaan naar resterende botjes van muizen ed.  Tot ieders verwondering, zaten er toch heel wat botjes in de ballen. “Voor de braakballen heb ik een beroep gedaan op het vogelopvangcentrum in Kapellen. Zelf is het haast onmogelijk om braakballen in de natuur te vinden”, legt Ludo uit.  Het werd een leerrijke namiddag en als afsluiter kregen al de kinderen nog een lekkere appel mee.
De tentoonstelling is nog (gratis) open vandaag zaterdag 10 november van 13 u. tot 19 u. 30 en zondag 11 november van 10 tot 17 u.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder