Bijna 1500 zeelieden kregen kerstgeschenk van Havenbedrijf

Op kerstavond 24 december waren honderden zeelieden in de Antwerpse haven welkom op verschillende kerstvieringen. Dat was onder meer het geval in het Internationaal Zeemanshuis, het Antwerp Seafarers’ Centre, de Sint-Catharinakerk en het Kerkschip in Lillo.

Tijdens de viering in het Internationaal Zeemanshuis overhandigde havenschepen Marc Van Peel (CD&V) aan zo’n zestig bezoekende zeelieden een wenskaart en een speciaal ontwikkelde usb-kaart, waarmee een groot aantal foto’s als herinnering aan verre reizen kan worden bewaard. Het Havenbedrijf had liefst 1500 van deze kaarten ter beschikking voor evenveel zeelieden in de haven. De overhandiging in het Zeemanshuis werd bijgewoond door hoofdaalmoezenier Jos Vanhoof van Stella Maris die ook het kerkschip bedient. Ook Louis Van den Abbeele, directeur van het Zeemanshuis (op de foto naast Van Peel en Van Hoof) was er bij. Louis vierde meteen zijn afscheid want op Tweede kerstdag ging hij met pensioen.

De aanwezige zeelieden kregen, naast de geschenkjes, ook een kerstmaal aangeboden. Tijdens de uitreiking van de International Seafarers’ Welfare Awards werd de Antwerpse haven eerder deze maand uitgeroepen tot ‘Port of the Year’. Antwerpen kreeg deze eretitel vanwege zijn talrijke inspanningen voor zeelieden. Marc Van Peel ging de prijs vorige week in Genève in ontvangst nemen. (sdl)


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *