Bezoek Kalmthoutse kunstenaars

In mei 2020 was er normaal gezien een Open Kunstatelierroute. Die kon helaas niet doorgaan door de coronacrisis. Nu de maatregelen versoepeld zijn, kan je in Kalmthout op verschillende plekken terecht om het werk van lokale en andere kunstenaars te bekijken. We zetten er enkele in de kijker.

KIK: Kunst in Kalmthout – 10 juli tot en met 30 augustus
De vzw Kunstpresent pakt deze zomer uit met een pop-up expo store. Tijdens de weekends tussen 10 juli en 30 augustus bieden ze een platform aan kunstenaars, ontwerpers, makers… om hun werk tentoon te stellen en te koop aan te bieden. Een semi-vaste collectie wordt aangevuld met een wekelijks veranderende invulling. De expo is open op vrijdag van 14 tot 20 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur. Je vindt de pop-up expo store in de voormalige Volkswagengarage Clissen, Dorpsstraat 48 in Kalmthout. Info: zomerKiK@gmail.com

Open Atelier Erik Legrand – 12 en 19 juli
Van klei tot wederom klei… Het atelier van Erik Legrand bevindt zich op de site van de voormalige steenbakkerij en de oude kleiafgraving waarvan de afgesleten sporen nog zichtbaar zijn in het landschap en in de beeldentuin. In het atelier met oven creëert Erik beelden in terracotta en keramiek. Je ziet echter ook zijn veelzijdigheid met sculpturen in metaal, koper en zink. Erik houdt Open Atelier op zondag 12 en 19 juli van 13 tot 18 uur in de Bakkersdreef 27 in Kalmthout.
Info: erik@eriklegrand.be, www.eriklegrand.be

New Yorg Gallery – Open na afspraak
Kalmthouts beeldhouwer Jorg Van Daele reisde de voorbije jaren de wereld rond voor verschillende kunstprojecten. In zijn galerij in de Spreeuwstraat 6 in Nieuwmoer kan je – na afspraak – terecht om de werken van Jorg én andere (buitenlandse) kunstenaars te bekijken.
Info: newjorggallery@telenet.be, www.jorgvandaele.be

Ben je op zoek naar nog meer lokale activiteiten? Neem een kijkje op www.uitinkalmthout.be.
Info: vrijetijd@kalmthout.be, – 03 620 22 67

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder