Bewoners district kunnen naar Stabroek en andere stedelijke recyclageparken

Recyclagepark Zandvliet sluit dit najaar

Eind september 2021 zal het recyclagepark Zandvliet sluiten. De inwoners zullen nog steeds in de buurt terecht kunnen met hun huishoudelijk afval.

Het recyclagepark Berendrecht-Zandvliet-Lillo is een klein park, waar in vergelijking met de andere acht stedelijke recyclageparken weinig bezoekers komen. Bovendien verloopt de omgevingsvergunning eind oktober 2021. De stad is daarom op zoek gegaan naar alternatieven.

Welkom in Stabroek vanaf juli
Het recyclagepark sluit eind september de deuren maar de bewoners kunnen nog steeds dichtbij hun afval kwijt. Er wordt hiervoor gekeken naar een samenwerking met IGEAN.
Schepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau: “De bewoners van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo worden uiteraard niet aan hun lot overgelaten.  We voorzien dat ze al vanaf juli dit jaar ook terecht zullen kunnen op het IGEAN-recyclagepark van Stabroek. Dit tegen hetzelfde tarief als de stedelijke parken.”

Natuurlijk blijven de bewoners ook welkom op de acht Antwerpse recyclageparken, bijvoorbeeld op Luchtbal. Daarnaast worden er ook extra pop-uprecyclageparken en recyclagepunten georganiseerd. En met veel tuinafval kunnen ze terecht bij een vestiging van de Groendienst, namelijk de Bomenbank (Antwerpsebaan 110, 2040 Berendrecht). Alle praktische info over de (pop-up)recyclageparken en recyclagepunten is te vinden op www.antwerpen.be/recyclageparken.

Alle bewoners worden nog verder geïnformeerd via een bewonersbrief.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *