Bewaren in een oude doos

oude doos
 
007
Als men spreekt over iets uit “de oude doos”dan verwijst dit praktisch altijd naar het verleden. Maar er zijn gelukkig ook mensen die letterlijk iets bewaarden in bv. en schoenendoos  en later in een “blikken doos”.
Zo toonde mij iemand enkele foto’s uit zo’n beruchte doos, met daarop de Zandvlietenaar Frans Kloek, geboren in de jaren 1800.
Hij was kolenhandelaar en daarnaast reed hij ook met “de corbillard” of lijkwagen. Zijn zoon erfde de ongelofelijke bijnaam “Poleon van cordië”.
Spijtig dat zelfs de gekende “Corry kat” de zoon van Lowieke den Hollander, welke intussen al 87 jaar is, die bijnaam ook niet kon verklaren. Op de tweede foto was weer een echtpaar “De Dooy-Janssens”uit Zandvliet te zien dat huwde in 1871 en 50 jaar later hun gouden bruiloft vierden.
Op de achterzijde van deze foto stond toen nog de reclame van de fotograaf: Photographie Arthur Brouwers – De cleene,markt Eeckeren. Komt alle maandagen ten huize zijner kliënten voor het maken van alle soorten groote en kleine portretten. Alsook van inlijstingen van allen aard. Zoals: communieprinten-duivendiploma’s-schilderijen-miliaire brevetten,enz.enz.. De stalen der lijsten zijn zichtbaar bij Fr.Verheezen(De sliere) Keizerstraat te Santvliet
waar de aanvragen en bestellingen kunnen gedaan worden.
Weer een brok nostalgie dat toch weer met een foto is terug te halen. Mocht iemand meer weten over deze foto’s of bijnamen, dan is alle informatie zeer welkom.
Franco

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *