Bevraging: Veilige mobiliteit in functie van de kinderen en gemeenschap

Tijdens de week van de mobiliteit werden er fietsbellen aan de schoolpoort uitgedeeld.

STABROEK – Een veilige mobiliteit in functie van de kinderen en de gemeenschap is voor Stabroek een grote prioriteit. Van zone 30-gebieden, veilige fietspaden en -routes tot speciale verkeersregelingen en -begeleiding. Er wordt in de gemeente op veel fronten gewerkt om het schoolverkeer veilig te laten verlopen. Er worden heel wat concrete acties voorzien en wordt de komende jaren geïnvesteerd in veilige en comfortabele fietsinfrastructuur, maar ook veilige schoolomgevingen staat op de agenda. 

Kinderen verdienen extra aandacht als het op verkeersveiligheid aankomt. Zij vormen de meest kwetsbare groep op de openbare weg. Meestal zijn ze onervaren en voelen ze zich nog wat onzeker. Kinderen kunnen onverwachte bewegingen maken of plots vallen. Daarom is extra voorzichtigheid vereist als je als bestuurder kinderen nadert. 

In het kader van de week van de mobiliteit werden een aantal acties opgezet en één ervan is een bevraging bij de ouders van de lagere school kinderen. De gemeente wil graag inzicht verwerven in jullie verplaatsingsgedrag en het hoe en waarom.
Je kan via https://www.stabroek.be/schoolverkeer aan de bevraging deelnemen. De bevraging loopt ten einde op 1 november 2023. Ook de prijsvraag is dan afgelopen.
Neem dus snel deel om kans te maken op een gemeentelijke geschenkbon van 25 euro. Er zal telkens 1 winnaar per school zijn.
De bevraging start met de 4 lagere scholen: Sint Calasanz, Sint Catharina, De Stappe en De Rekke. Middelbare scholen komen later aan de beurt. Ook de medewerkers van de school worden nog betrokken.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *