Meineke wordt gehuldigd – Bert Van de Wouwer wint Grote Prijs Jos van Nelekes

Bert Van de Wouwer is dinsdag overwinnaar geworden van de Grote Prijs Jos van Nelekes, de nu al legendarische kermiskoers die genoemd is naar wijlen Jos Kouwenberg, de baas van het Voetballokaal in Berendrecht.

In de spurt versloeg Bert Rudi Hollemans die tweede werd en Bjorn Berek die de derde plaats innam. Zij werden op het podium gehuldigd door districtsburgemeester Marcel Bartholomueessen en door schepen voor Sport Dirk Daems. Ook Nicole Kouwenberg van het Voetballokaal had bloemen voor de winnaars. Hulde werd eveneens gebracht aan ‘Meineke’ alias Romain Kouwenberg, de sympathieke dorpsfiguur die al vaak meedeed aan de Grote Prijs van zijn nonkel en die bijna drie ritten van de 18 de kop trok. 
De wedstrijd begon om 19 uur en omvatte 18 ritten van telkens 4,3 km. Er werd aan deelgenomen door zo’n 58 renners van drie verschillende clubs: Den Hoek, Raffic en Sturmers. Bij de snelste ronde haalde men een snelheid van 46km/u. Maar op winnaar Bert Van de Wouwer, die terecht de kathedraal van de Polder wordt genoemd, stond geen maat. Meer dan 10 ronden reed hij op kop en niemand kwam ook maar een beetje in zijn buurt. Voor de twee andere podiumplaatsen werd er nog gesprint. Speaker Fréderic Crynen vergeleek deze editie zelfs met Parijs-Roubaix en Bert was in dit scenario dan Tommeke Boonen. De champagne hoorde er ook bij en spoot omhoog. ‘Hopelijk kan Jos van Nelekes daarboven er ook een druppeltje van meepikken’, merkte men op.

Er was veel volk en er heerste een fantastische sfeer in de zwoele zomeravond waarin alleen lafenis en verkoeling kon worden gevonden bij de drankkraampjes en in de cafés langs het parcours.
De Grote Prijs Jos van Nelekes wordt ingericht door De Nieuwe Gans Berendrecht onder leiding van Roger Dons, verder door Berendrecht Sport met Mon Bril en door café Berendrecht Sport met de sympathieke waardin Nicole Kouwenberg die overigens haar vijfjarige ‘jubileum’ vierde. Proficiat. (sdl)
DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *