Berendrechtse gehandicapte heeft te lage auto

Heel handig zet de gehandicapte zijn rolstoel in de auto nadat hij er de wielen heeft afgehaald.

De gehandicapte Berendrechtenaar Nico Geerts (41) vroeger wonend in Mariaburg, mag binnenkort niet meer met zijn Ford Mondeo rijden. Dat komt omdat hij de wagen heeft laten verlagen boven de toegestane drempel van 9 cm. Op de jongste keuring in Deurne kreeg hij geen keuringsbewijs meer. Reden: de auto is één centimeter te laag. Nico raakte verlamd op zijn 27ste door een werkongeval. Na zijn herstel kocht hij een auto en liet die verlagen met enkele centimeters. Zo kon hij beter in en uitstappen en bovendien zijn rolwagen van in zijn bestuurderszetel demonteren om hem in de wagen op te bergen en mee te nemen. Ook kan hij zijn zoontje van anderhalf jaar naar de kinderkribbe brengen.

De wet is de wet

Aanvankelijk had de man geen last bij de technische controle. Maar bij de jongste keuring kreeg hij een rode kaart: zijn wagen was 1 cm te laag luidde het. Als hij niet meer met z’n aangepaste wagen weg kan is hij zijn vrijheid kwijt en kan hij zelfs niet meer naar zijn werk. Een beroep doen op het openbaar vervoer zit er niet in want als hij daarmee wil rijden dient hij vooraf telkens een aanvraag te doen.
Bij de keuringsdienst zegt de verantwoordelijke: ’Er dient 11 cm bodemvrijheid te zijn’, wij kunnen  een tolerantie van 2 cm toestaan. Dat is vastgelegd in de wet.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder