Belpop-wandeling leidt je door muzikale geschiedenis

In Kapellen kan je een wandeling van ongeveer zes kilometer volgen langs de muzikale geschiedenis van de gemeente. Op tien plaatsen vind je een QR-code om zo een filmpje te bekijken met meer uitleg over de plek. Wandelaars of fietsers kunnen zo met hun smartphone het hele verhaal achter de plek ontdekken.

In Kapellen werd heel wat muzikale geschiedenis geschreven. Denk maar aan bijvoorbeeld Rocco Granata, K’s Choice en Samson & Gert. Dat leverde minstens één wereldhit en meerdere Belgische klassiekers op. De Belpop Bonanza Dorpswandeling leidt je langs de muzikale plekken van Kapellen. De route werd uitgestippeld door Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). Hiervoor heeft het duo zich ingewerkt in het muzikale erfgoed van Kapellen.
Tijdens de wandeling, met start aan zaal Lux op het Marktplein, kom je op 10 locaties een bordje met een QR-code tegen. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord, beeld en natuurlijk geluid. De trip door de muzikale geschiedenis van Kapellen past in de campagne #tofineigenhof die de gemeente onlangs lanceerde. Bij de start aan zaal Lux wordt stilgestaan bij Steve Willaert, winnaar van de cultuurprijs en rechterhand van Will Tura, en componist van vele bekende soundtracks. Andere locaties zijn ondermeer ’t Bruggeske, aan de Hoevensebaan, waar Kapellenaar Rocco Granata in 2014 zijn eerste, en zijn laatste, optreden in Kapellen verzorgde. Restaurant De Veehoeve verwijst dan weer naar manager Herman Van Hove die er besprekingen voerde over optredens, en het concept, voor de shows van Toon Hermans en andere bekende artiesten. In het Kapelse gemeentepark wordt uiteraard stilgestaan bij het muziekfestival Pulptuur en de notenbomen die met een deel van de opbrengst werden aangeplant. In de vroegere zaal Onze Kring, aan de Engelselei, werd dan weer de clip voor ‘Me happy’ van K’s Choice opgenomen.
Het plannetje met de route is te vinden op de website van het Kapelse cultuurcentrum https://www.cckapellen.be/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *