Belgium by Bike fiets- en wandeltochten

De BBB-ers van Belgium By Bike

HOEVENEN/STABROEK – Wat in 2018 begon als misschien een éénmalige beleving, groeide ondertussen uit tot een jaarlijks weerkerend gegeven: elk jaar met Onze Heer Hemelvaart fietsen en trappen de BBB-ers van Belgium By Bike, samen met 1000 andere teams hun eigen 1000 km per ploeg om zo geld in te zamelen voor het goede doel: Kom Op Tegen Kanker.


En Belgium By Bike gaat verder! In 2024 voor de zevende keer, de twee corona-edities inbegrepen.
Na een zéér geslaagde editie 2023, waarbij de start en aankomst elke dag weer op de Grote Markt van Mechelen te beleven viel, starten de BBB-ers dit “werkjaar” om tijdens het hemelvaartweekend (9 tot en met 12 mei 2024) weer hun sportiefste kant te laten zien om met hun teams de 1000 km af te malen. Mede gestimuleerd door de enorme appreciatie die ze als team mochten ontvangen vanwege de technische ploeg van “Kom-Op-Tegen-Kanker”. De nationale organisatie gaf terecht een heel stevige pluim voor de organisatie in Hoevenen-Stabroek die tijdens de vorige editie als tussenstad mocht fungeren.
De gemeentediensten en de vele vrijwilligers hebben daar een huzarenstukje uitgehaald dat ze nog zelden hadden tegen gekomen. En dat daar enkele leden van Belgium By Bike rechtstreeks bij betrokken waren, geeft natuurlijk een extra boost. Om er weer voor te gaan en dit te starten met een sportief begin.

Fiets- en wandelgebeuren
Op zondag 17 september 2023 organiseert Belgium By Bike in samenwerking met de gemeente Stabroek een fiets- en wandelgebeuren rondom deze Poldergemeente
Startend vanuit zaal Moorland kan men de keuze maken voor verschillende fietstochten: 25, 50, 75 of 100 km. Duidelijk aangegeven met pijlen. Of een fietstocht op GPS van 150 km.
Deelname kost 7 euro (voor de 25 en 50 km) of 8 euro. Voor VWB-leden is dit slechts 5 euro of 6 euro.
Wie liever wandelt of een mooie looptoer maakt, wordt voor 5 euro op 3 februari 2024 en de zomer-(lente-)bar op 27 april 2024, twee weken voor de eigenlijke 1000 km.
Verdere info vind je steeds op de website www.belgiumbybike.be.

Wie rechtstreeks BelgiumByBike wil steunen, kan dit ook via de officiële website van Kom Op Tegen Kanker, waar u een bijdrage kan storten, vermeld steeds het deelnamenummer van het team: 170 196 727. Bij een storting vanaf € 40 ontvangt u een fiscaal attest.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *