Belgisch kampioenschap beloften en elite z/c strijkt de komende 3 jaar neer in Stabroek

BK-belofte

Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout, Stabroeks schepen van sport Liesbeth Verhaert, organisator Ben Simons, Stabroeks burgemeester Rik Frans
zijn super tevreden dat het Belgisch kampioenschap in Stabroek wordt georganiseerd

 
Zondag 14 augustus 2016 heeft voor de eerste keer in Stabroek het Belgisch kampioenschap wielrennen voor beloften en elite zonder contract plaats. Gemeppe-sur-Sambre was ook kandidaat om het te organiseren maar door bestuurlijke strubbelingen haakten ze af. Daarom contacteerde Tom Van Damme, voorzitter van de Kon. Belgische Wielrijdersbond, in allerijl Ben Simons. “Hij weet dat we met onze ervaring bij Schaal Sels gewoon zijn om op korte tijd iets in mekaar te steken. Uiteraard zijn ze trots dat het in Stabroek en het Polderdistrict zal doorgaan. Een vliegende start zal plaatsvinden op het Solft aan café De Sportduif in Berendrecht en de aankomst is aan het gemeentehuis in Stabroek. De elite zc starten om 9.30 uur voor een afstand van 152 km: 9 rondes van 16 km, aankomst rond 13.15 uur. De beloften beginnen om 14 uur aan een trip van 184 km: 11,5 ronden van 16 km, aankomst rond 18 uur. Het is een volledig nieuw parcours maar er komen uiteraard toch stukken in van Schaal Sels. De organisatie heeft er ook goed over nagedacht om de verkeershinder zo klein mogelijk te houden.
Burgemeester Rik Frans is verheugd dat het op zijn grondgebied plaatsheeft. “Zo krijg je leven in je dorp en het is een manier om de mensen buiten te krijgen. Het is ook de eerste keer dat er een Belgisch kampioenschap wielrennen wordt georganiseerd in Stabroek, dus hebben we een primeur.”, aldus burgemeester Frans. Er komt een fandorp op de Brouwershoeve in de Dorpsstraat en op het grasperk voor het Stabroekse gemeentehuis zal er een VIP-tent staan. De renners zullen zich kunnen omkleden in zaal Moorland waar ook de dopingcontrole plaats zal hebben.
Gevarieerd parcours
Wat ook uniek is in de polderdorpen is dat je via de haven direct in het groen bent. De renners krijgen een zeer gevarieerd parcours voorgeschoteld. Er zijn de dorpskernen maar ook twee kasseistroken in de Oude Papenstraat in Berendrecht en de Reigersbosdreef. In de polder zullen ze wellicht de wind moeten trotseren en smalle wegeltjes. Afwisseling genoeg om de wedstrijd kleur te geven.
Stabroek en het Polderdistrict worden stilaan het mekka van het wielergebeuren. In augustus wordt er hier 3 keer gekoerst. Op 7 augustus is er de Antwerpse Havenpijl die hier passeert, zondag 14 augustus het BK en zondag 28 augustus Schaal Sels.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *