Belevingswandeling feestelijk geopend

BRASSCHAAT – Op 12 april werd het paassportkamp van de gemeente Brasschaat afgesloten met de inhuldiging van de gloednieuwe belevingswandeling ‘Robin gaat naar de Olympische Spelen’. Kinderen die deelnamen aan het kamp, voorbijgangers en sportliefhebbers kregen de kans om de wandeling als eerste uit te testen.

De wandeling staat volledig in het teken van de Olympische Spelen. De sportdienst zet haar schouders mee onder de VIP2024-campagne van Sport Vlaanderen. VIP staat voor Vlamingen in Parijs en om de titel van ‘VIP2024-gemeente’ te behalen, moet je als gemeente drie sportieve uitdagingen tot een goed einde brengen. Eén van deze uitdagingen is het organiseren van een belevingsevenement of -challenge. En zo werd deze belevingswandeling in het leven geroepen.

“Niet enkel aan de Eifeltoren maar ook rondom onze Obelisk zullen Olympische en Paralympische sporters schitteren. Daarom mijn oproep aan onze 38.500 Brasschatenaren ‘Wandel mee zodat onze gemeente de welverdiende VIP2024 status krijgt, want… Wie sport, die wint altijd!”, aldus schepen van sport, Adinda Van Gerven

De mascotte van de sportdienst ‘Robin’ koestert de droom om ooit deel te nemen aan de Olympische Spelen. Tijdens zijn avontuurlijke reis naar de Spelen wordt hij bijgestaan door verschillende dieren die hem allerlei sportdisciplines aanleren. De wandelaars volgen Robin op zijn weg naar de Olympische Spelen en helpen hem onderweg door mee te bewegen of raadsels op te lossen. Verzamel je onderweg alle correcte letters en cijfers? Dan maak je bovendien ook kans op een leuk spelpakket.

De wandeling begint en eindigt tussen het zwembad (Sportoase Elshout) en Casa Ametza en de route is duidelijk aangegeven met borden. De wandeling kan je nog doen tot en met 31 augustus en is zo’n 3km lang.

foto’s: gemeente Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *