Beeldhouwer Norbert Bauwens werkt uitsluitend met zieke bomen

Lillo-Beeldhouwer-Norbert
Norbert Bauwens (74) specialiseerde zich als beeldhouwer-houtsnijder. Zijn werken zijn voor het eerst te bekijken bij Kunstpunt Vlaanderen in het Landhuis te Lillo waar een maritieme thema tentoonstelling rond de Tall Ships Race wordt gehouden..
Norbert Bauwens heeft een boomchirurg in de familie. Het is de vriend van zijn kleindochter. Hij redt zo mogelijk bomen van de ondergang of van de houtkachel. Het gaat om zieke, of gevaarlijk overhellende, bomen die in veel gevallen uiteindelijk moeten gekapt worden. Eik, notelaar, kerselaar en perelaar zijn toch waardevolle houtsoorten “, zegt hij. Norbert volgde een opleiding bij de academie van Mechelen. “Ik begon als sculpturist voor meubelen. Daarna maakte ik klassieke afbeeldingen in hout. Vandaag zoek ik mijn inspiratie in het dagelijkse leven; van een speciale wolk aan de hemel tot een bijzondere compositie ergens op straat, in het park of de tuin. Ik maak dan snel een schetsje en werk dat later uit”.
Golven van de Schelde
Golven van de Schelde inspireerden Norbert tot gestileerde abstracte vormen. “Met abstractie kan je alle ideeën hun vrije loop laten. Vooral als het over golven gaat is deze benadering een ideale, en onuitputtelijke, manier. Ik heb er ongeveer vier weken aan gewerkt. Eerst wordt het fijn gesneden en daarna glad gemaakt met verschillende soorten schuurpapier. Als afwerking krijgt het een antimemel behandeling en een laagje kleurloze vernis” zegt Norbert. De kostprijs van zijn kunstwerken is tussen de 350 euro en enkele duizenden euro’s. De tentoonstelling in het Landshuis, aan de Havenmarkt in Lillo, loopt tot en met 31 juli en is gratis te bezoeken elke zondag en feestdag van 13 tot 18 uur. Andere kunstenaars die tentoonstellen zijn; Alfons Wuyts, Gilbert Swiggers, Luc Disery, Ludwine Bauwens, Maria Pedorza, Raf Torremans en Walter Meert.
Lillo-kunstenaars
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder