Bedank dankzij de dankmuren

Kalmthout werd dit jaar partner van de Bond Zonder Naam (BZN). Dit betekent dat Kalmthout van 2010 tot 2015 deelneemt aan het traject ‘Word écht rijk’, een langlopende actie die waarden binnen de samenleving nadrukkelijk op de agenda wil plaatsen.

Dit najaar richt de aandacht zich op dankbaarheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dankbaarheid een goed middel is tegen stress en depressie. Dankbaar zijn, maakt gelukkig en je kan het leren. Bedank eens iemand die je helemaal niet zo goed kent, wuif naar iemand die je voorlaat in het verkeer of iemand die belangrijk voor je is geweest in het verleden. Sta eens stil bij het feit dat er iedere dag proper drinkwater uit de kraan stroomt, bedank de mannen die het vuil ophalen, …

Als eigen bijdrage aan de actie worden in Kalmthout twee dankmuren geplaatst. Eén in de bibliotheek en één in het gemeentelijk zwembad. Vanaf zaterdag 20 oktober 2012 worden ze in gebruik genomen. Op de dankmuur kan je tekeningen, gedichten en andere hersenspinsels achterlaten waarin je iets of iemand bedankt.

INFO: welzijn@kalmthout.be, 03 620 22 69

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *