BASF investeert in een nieuw Excellence Center voor haar hygiënebusiness

Bestaande Superabsoberende Polymeren-installatie in Antwerpen

BASF investeert in de vestiging van Antwerpen ter versterking van de productontwikkeling van superabsorberende polymeren. Er wordt ingezet op digitalisatie voor een verhoogde productperformantie en snellere doorstroming naar de markt.

BASF verstevigt haar innovatievermogen op het vlak van superabsorberende polymeren (SAP) door de bouw van een state-of-the-art SAP Excellence Center op de Verbundsite van Antwerpen. Met deze investering van 25 miljoen € onderstreept BASF het belang van de hygiëne-industrie voor haar acryl-waardeketen.

De nieuwe pilootinstallatie wordt uitgerust met dataverwerkingssystemen en sensortechnologie, die zorgen voor hogere productperformantie en versnelling van de opschaling in de productie-installaties. Na de invoering van toegepaste robotica voor productanalyse in de ontwikkelingslabo’s, is dit de volgende stap in BASF’s digitalisatietraject voor de superabsorberende polymeerbusiness. De nabijheid van BASF’s world-scale SAP productie-installatie op de site van Antwerpen verkort bovendien de tijd om het product op de markt te brengen.

De pilootplant zal begin 2023 operationeel zijn.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder