BASF en B2Bike schenken elektrische tandems aan De Vluchtheuvel

STABROEK – Op woensdag 31 januari vond een officieel moment plaats om twee elektrische tandems te overhandigen aan de medewerkers, vrijwilligers en cliënten van De Vluchtheuvel in Stabroek. Zowel een afgevaardigde van BASF als B2Bike waren aanwezig. Ook Ingrid Martens, directeur dagondersteuning van OLO-Rotonde vzw was aanwezig voor de ontvangst van deze mooie gift.

Het centrum voor dagondersteuning biedt een verscheidenheid aan activiteiten. Zo worden onder andere de tuinen onderhouden en worden er groenten en kruiden geteeld op het domein. Al deze kraakverse producten worden vervolgens door de medewerkers en cliënten in de keuken bereid tot lekkere gerechten. Verder wordt er ook ingezet op duurzaamheid. In het atelier ‘het fabriekske’ zet de dagwerking in op het recycleren van allerhande materialen.
Daarnaast wordt er gezorgd voor de nodige dosis beweging en sport. Om de 14 dagen wordt er op maandag en donderdag een fietstocht georganiseerd. Hierbij maken medewerkers, vrijwilligers en cliënten gebruik van zeven tandems, waarvan drie elektrisch. Een drietal cliënten fietst ook nog zelfstandig mee. Deze activiteiten bevorderen logischerwijs het fysiek en mentaal welzijn van de cliënten. 

De afgevaardigden van BASF en B2Bike kregen een mand met producten gemaakt door de residenten van de Vluchtheuvel en Rotonde

Uitbreiding fietsenpark
Door de prachtige schenking van BASF en B2Bike wordt het fietsenpark dus uitgebreid met twee extra elektrische tandems. Deze zorgen ervoor dat cliënten die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben, ook kunnen deelnemen aan de georganiseerde fietstochten.

In 2004 startte Pierre Gabriels en zijn echtgenote Rita Lenaerts en Hubert Delie en zijn echtgenote Greet Cuypers een fietsclubje op de Vluchtheuvel. Ze hadden 3 tandems. Ondertussen breidde het fietsenpark uit met elektrische tandems. Daarnaast hebben zij ook speciale driewielers. “Met de elektrische tandems kunnen we grotere fietsroutes rijden, met de nodige tussenstop, want daar staan de fietsers op”, zegt Leo Imbert, één van de fietsbegeleiders. “Momenteel kunnen we beroep doen op een 10-tal vrijwilligers die samen met de residenten van de Vluchtheuvel een fietstocht maken. Er is veel interesse voor de fietstochten. Om het veilig te houden wordt er een beurtrol ingelast. Normaal fietsen wij het ganse jaar door, het moet al heel slecht weer zijn voor we thuisblijven”, zegt vrijwilliger Pierre Gabriels.

fietsbegeleider Pierre Gabriels en Bert testen de nieuwe elektrische tandem uit

Eigenlijk kwam het idee van vrijwilliger Leo Imbert die in contact kwam met Jan Remeysen, ceo van BASF Antwerpen.   “Het wordt zwaar om met de gewone tandem te rijden. We worden allemaal een beetje ouder en extra ondersteuning is dan welkom, daarom vroeg ik aan Remeysen of BASF soms iets kon betekenen voor de Vluchtheuvel en meer bepaald voor het fietsclubje.”, zei Leo.

Jessy Kerstens, BASF (Social Engagement & Events): “We krijgen elk jaar veel aanvragen voor steun. We proberen altijd verschillende projecten te ondersteunen. We kijken dan vooral naar onze buren.  Zelf werk ik op de afdeling Social Engagement  en samen met de communicatiedienst wordt er dan beslist welke projecten in aanmerking komen. We hebben een goede samenwerking met B2Bike, die gevestigd is op het Picoloplein in Stabroek. Zij hebben ons enkele interessante commerciële voorbeelden aangeboden. Zo werd er besloten om zowel vanuit BASF als vanuit B2Bike een elektrische tandem te schenken aan de Vluchtheuvel”

Ingrid Martens, directeur dagondersteuning OLO-Rotonde vzw: “Wij zijn uiteraard ontzettend blij met deze mooie gift. Dit maakt een wereld van verschil voor onze minder mobiele cliënten. BASF en B2Bike schenken hen naast fietsplezier ook de mogelijkheid tot meer mobiliteit.”

De Vluchtheuvel is een locatie van de overkoepelende organisatie OLO-Rotonde vzw. De Vluchtheuvel is al jaar en dag gekend in Stabroek en biedt zowel dagondersteuning als verblijf aan volwassenen met een beperking.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *