Bang afwachten of wereldrecords verbroken zijn

 


Ongeveer zevenhonderd leerlingen van het Kapelse Mater Salvatoris, en de 3de graad van Klavertje 4, deden op vrijdag 26 oktober, in het gemeentepark een gooi naar vier wereldrecords. Eén wereldrecord is alvast gebroken. Een ander is mislukt en voor de twee laatste is het bang afwachten tot alle verslagen van de stewards zijn ingekeken.
De wereldrecordpogingen kwamen er om de 80ste verjaardag van de school te vieren. “Tien jaar geleden vestigde wij het wereldrecord achteruitlopen. Dat was een eigen vondst, maar om in het recordboek te komen, is het nodig om bestaande records te verbreken” zegt leraar Peter Van Wellen. Er werd gekozen voor de meeste handstands, meeste knieheffingen, meeste headbangs en een hoelahoep doorgeven in een gesloten kring. Om te slagen moesten 572 personen, met hun handen, een gesloten kring vormen en een hoelahoep doorgeven zonder elkaar te lossen. Op de 569ste leerling liep het mis en werd de kring verbroken. De poging om de meeste handstands samen uit te voeren lukte wel. Hiervoor kwamen 146 leerlingen in actie. Als afsluiter werd het middenplein van de atletiekpiste gevuld met leerlingen die eerst één minuut lang hun knieën moesten opheffen en daarna samen headbangen. Op de resultaten van deze twee laatste recordpogingen is het nog enkele weken wachten.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder