Ballonvaart voor leerlingen PITO

 

De groep leerlingen die de ballonvaart wonnen met achteraan hun leerkrachten
links Lander Grooten en rechts Serge Hanssens die meevloog

Negen leerlingen van 4 IW van Pito Stabroek beleefden donderdagavond 29 juni een spannend avontuur. Zij mochten samen met hun leerkracht een ballonvaart maken, die zij gewonnen hadden met de Solar Challlenge. Omstreeks 19.30 uur werd, op het terrein aan het Laageind, alles in gereedheid gebracht voor het groot avontuur. Eerst werd de luchtballon gevuld met lucht en kropen de leerlingen een voor een de mand in. Eens de ballon gevuld werd de vlam aangestoken en kroop leerkracht Serge Hanssens als laatste aan boord. Vooraf hadden zij de nodige instructies van de bestuurder gekregen, zodat de vlucht veilig kon verlopen. De ballonvaart ging richting Zundert (Nederland) en duurde, afhankelijk van de wind, tussen de 1 a 1,5 uur.
Publieksprijs
De leerlingen hadden eerder dit jaar, met hun twee zelfgemaakte voertuigen deelgenomen aan de racewedstrijd van het Solar Power Team in Leuven, georganiseerd door het Solar Team van de KU Leuven. Op 10 mei trok het team met een racewagen en een hovercraft op zonne-energie naar groep T in Leuven. De race hadden zij niet gewonnen, maar met hun ontwerp van de hovercraft wonnen zij de publieksprijs, een ballonvaart met heel de klas.
Leerlingen waren: Shawn Decoster, Junior Bimela, Nick Driesen, Raf Hendrickx, Jonas Mous, Xander Scheepers, Floris Van Gool, Andy Veraart en Tibe De Clercq

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *