Bakkerij Fierens stopt met winkel: marktkraam blijft

Marc Fierens en Helena Anthonissen stoppen met de winkel

STABROEK – Bakkerij Fierens zal binnenkort de deuren van haar winkel sluiten. Eigenaars Marc en Helena willen het iets rustiger aan doen en zullen enkel hun marktkraam behouden. Daarmee komt er na iets meer dan 55 jaar een einde aan de winkel van bakkerij Fierens.

Bakkerij Fierens in het Hoogeind te Stabroek

Wie de laatste dagen een brood kwam halen bij bakkerij Fierens, in ’t Hoogeind in Stabroek, heeft de brief van eigenaars Marc Fierens en Helena Anthonissen ongetwijfeld al gelezen. “We hebben besloten om het iets rustiger aan te doen en op maandag 17 juli zullen we voor de laatste keer de deuren van onze winkel openen”, klinkt het bij bakkerij Fierens.

De winkel zal dus sluiten, waar de ouders van Marc, Henri en Annie, 55 jaar geleden mee zijn gestart. “Marc werkt al meer dan 40 jaar in de bakkerij en met ons twee runnen we de zaak al 33 jaar”, vertelt Helena. “We hebben met veel liefde, passie en plezier vele jaren vers brood en gebak voorzien, maar het bakkersleven begint zijn tol te eisen.”

Marktkraam
Tijdens die 33 jaar dat Marc en Helena in de zaak zitten, combineren ze de winkel al bijna 10 jaar met een marktkraam. Helena: “Sinds de werken aan ’t Hoogeind, in 2014, zijn we gestart met een marktkraam. Dat wil zeggen dat we al bijna tien jaar zeven op zeven werken, in de winkel en op markten.”

Dan is het logisch om het rustiger aan te doen. “En daarom zullen we ons brood en gebak blijven maken en verkopen op de wekelijkse markten.” Bakkerij Fierens staat elke dinsdag in Hoevenen, woensdag in Ekeren, zaterdag in Kalmthout en zondag op het Boerenmarktje in Kapellen. “Onze klanten kunnen nog steeds bestellingen plaatsen en die afhalen aan onze marktwagen.”

Tot slot wil de bakkerij haar klanten nog wel bedanken. “We zijn al onze klanten enorm dankbaar voor hun trouw in ons assortiment, voor de vele complimenten en voor hun glimlach. Tijdens onze laatste weken hopen we nog veel klanten te verwelkomen en anders tot op de wekelijkse markt.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. geniet ervan, ik heb ook veel te laat begrepen dat er meer is dan werken alleen. Maar gelukkig blijf je op de boerenmarkt en hoef ik mijn ” famous 7″
    niet te missen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder