Back To Bag en EasyFit worden beste mini-onderneming en Small Business Project in Promenade

KAPELLEN – 31 miniondernemingen (derde graad secundair onderwijs) en Small Business Projects (hoger onderwijs) streken zaterdag 24 februari neer in Promenade Shopping Kapellen. Heel wat bezoekers lieten zich charmeren door de vele pareltjes van standen, slimme verkooptechnieken en vernieuwende producten.
De aanwezige juniorondernemers deden hun uiterste best om jury en publiek te overtuigen, maar alleen minionderneming Back To Bag van Sint-Ludgardisschool Merksem en Small Business Project EasyFit van de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen mogen deze editie de titel van ‘Beste Vlajo-onderneming’ op hun borst spelden. Met duurzame producten en een klantgerichte aanpak konden beide ondernemingen de aandacht van de jury zonder al te veel moeite vangen.  

De verkoopdag in Promenade Kapellen was voor de meeste Vlajo-ondernemers een eerste echt verkoopmoment. In september werden ze uitgedaagd om in kleine teams een origineel businessconcept te bedenken dat inspeelt op de noden en behoeften van de maatschappij. En dat is precies waar Back To Bag en EasyFit glansrijk in geslaagd zijn. Jeans recycleren tot hippe sleutelhangers, ritszakjes en tote bags, en een samenwerking op poten zetten met sociale werkplaats STROOM Maatwerk waren slimme zetten in het ondernemend parcours van de miniondernemers van Back To Bag. De SBP-ondernemers van EasyFit zetten met hun multifunctionele sportvesten dan weer in op een gezonde levensstijl, verkeersveiligheid en comfort.      

Naast de prijs voor ‘Beste minionderneming’ en ‘Beste Small Business Project’ beloonde de jury ook de teams met de meest aantrekkelijke stand en beste verkooptechnieken. De beste verkoopstand was voor Pip op Pad van de Karel de Grote Hogeschool en de beste verkooptechnieken werden gehanteerd door Walk ’n Crunch. Moroccan Lux Cookies van avAnt Provinciaal Onderwijs Antwerpen ging aan de haal met de Studentenprijs, gekozen door de jongeren zelf.

(erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *