AZ Klina“Dag van het hartfalen”. U komt toch ook? 


Het Cardiologisch team van AZ KLINA vertelt u op zaterdag 7 mei graag meer over hartfalen. Het is een chronische ziekte waarbij het hart niet in staat is voldoende bloed door het lichaam te pompen. Kortademigheid, vermoeidheid, gezwollen voeten of plotse gewichtstoename? Het zijn mogelijke symptomen. Tijdens de sessie krijgt u informatie over deze ernstige aandoening, wordt uw persoonlijke bloeddruk gemeten en wordt u rondgeleid op de afdeling Cardiologie en Cardiale revalidatie.
Ruim 200 000 Belgen lijden aan deze ziekte en een vierde van de patiënten sterft in het jaar nadat de diagnose is gesteld.  Het is dus een aandoening met een hoger ziekte- en sterftecijfer dan vele vormen van kanker. Dat komt omdat mensen vaak niet weten dat ze aan hartfalen lijden en pas een dokter raadplegen als de ziekte zich al in een vergevorderd stadium bevindt.
“Het is voor ons de reden om deel te nemen aan de Belgische en Europese preventiecampagnes. 
Op 7 en 8 mei wordt voor de 2de keer de “European Heart Failure Awareness Days” georganiseerd. De ernst van hartfalen wordt door de publieke opinie nog sterk onderschat. We hopen met deze informatiesessie in AZ KLINA mensen beter te informeren om patiënten sneller op te sporen en te behandelen. De infosessie is geen consultatie. Mensen met specifieke klachten adviseren we om hun huisarts te raadplegen, aldus Walter Smolders, AZ KLINA Cardioloog en samen met 
Pierre Troisfontaines  nationaal coördinator van het initiatief.”
Het hartfalenteam bestaande uit cardiologen, cardiologisch verpleegkundigen en kinesisten van 
AZ KLINA verwelkomen u graag op zaterdag 7 mei 2011 om 13 uur in het auditorium van AZ KLINA (Augustijnslei 100, 2930 Brasschaat). Vooraf inschrijven is verplicht.
Inschrijven of informatie?  hartfalendag@klina.be of 03 650 50 54.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *