Attesten en documenten à la minute in je mailbox

Via het e-loket op de website van de gemeente Kapellen kon je al heel wat attesten en documenten opvragen. Vanaf nu ontvang je ze ook à la minute in je mailbox!

In een aantal gevallen gebeurt dat al enkele minuten na de aanvraag. Voor andere documenten is wel nog ‘menselijke’ tussenkomst nodig en ontvang je het gevraagde document na enkele werkdagen.

Het gaat om een dertigtal attesten, aktes, uittreksels en bewijzen van de dienst Burgerzaken waarvoor je de verplaatsing naar het Administratief Centrum dus niét meer hoeft te maken. Ook een afspraak maken is niet meer nodig: je kiest zelf het moment dat jou het beste uitkomt, 24/24.

Het gaat onder meer om aktes van geboorte, huwelijk, echtscheiding en overlijden, een uittreksel uit het strafregister (in de volksmond bekend als ‘bewijs van goed gedrag en zeden’) en attesten van leven, gezinssamenstelling en nationaliteit. De gemeente werkt hiervoor samen met EGovFlow, een online platform dat garandeert dat elke aanvraag op een veilige en rechtsgeldige manier gebeurt.

De werkwijze om je document te bekomen is niet veel anders dan voorheen. Je surft naar het e-loket, je maakt je keuze en je krijgt toegang via je digitale identiteitskaart of de app ‘itsme’.

Een geluk bij een ongeluk: de lancering van dit project was sowieso gepland voor april. Met de huidige maatregelen tegen het coronavirus is dat een opsteker. Op deze manier kunnen we een deel van onze dienstverlening van harte blijven garanderen, ook vanop afstand.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *