Atleet Peter Genyn breekt eigen wereldrecord op 200m


Dubbel Paralympisch kampioen Peter Genyn verbrak op vrijdag 2 juni,  het wereldrecord op de 200m (rolstoelsprint, klasse T51) tijdens de World Para Athletics Grand Prix in het Zwitserse Nottwil. Met een tijd van 00:36.62 finishte hij ruim onder zijn eigen wereldrecord (00:37.47), dat hij vorig jaar op dezelfde competitie neerzette.
 De 200m vervangt de 400m op het programma van de Paralympische Spelen in Tokyo en stond niet op het programma in Rio 2016, noch op het vorige WK in 2015.
 In Nottwil bleef Genyn de Fin Pisspanen ruim een seconde voor. Vorige week, in aanloop naar deze IPC Grand Prix, verbaasden Genyn en Piispanen door in Arbon (Zwitserland) zowel op de 100 als op de 200m met exacte dezelfde tijd te finishen.
 De Kalmthoutnaar, atleet van de Vlaamse liga Parantee-Psylos, bevestigt hiermee meteen op zijn eerste grote afspraak, sinds de Spelen in Rio waar hij twee gouden medailles won. De ogen zullen dus wederom op hem gericht zijn tijdens de komende World Para Athletics Championships, de wereldkampioenschappen G-atletiek die van 14-23 juli doorgaan in Londen.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *