Aristoteles de ster van de dierenwijding

Aristoteles was de ster op de dierenwijding

Op zondag 22 oktober vond aan de kapel van de Heuvels in Waterstraat te Kapellen de jaarlijkse dierenwijding plaats, ingericht door ‘Werkgroep Heuvels’. Na de eerste succesvolle editie in 2019 is het de vierde maal dat zij de organisatie op zich neemt.


De formule bleef hetzelfde. Er werd een wandeling met paarden gemaakt door het Elsenbos. Om 11 uur startte de misviering in de kapel van de Heuvels, voorgegaan door deken Jef Barzin en opgeluisterd door het hoornblazersensemble Fugamus. Aansluitend volgde de dierenwijding op het grasveld achter de kapel. Het startsein werd gegeven met een kort optreden van de blazers.
Dankzij de steun van de bedrijven en ondernemers uit Stabroek en Hoevenen kon er aan elk dier een ‘snoeppakketje’ en een gewijd ‘Huibeke’ gegeven worden. Ook de baasjes kregen een gewijd broodje. Het huibeke zou helpen tegen razernij, zowel bij dier als mens!

De meisjes tonen fier hun Main Coon kat

De opkomst van paarden en honden was dit jaar wat minder. Opvallende deelnemers waren enkele jonge kinderen die hun knuffels lieten wijden. Een grote Main Coon kat werd ook gezegend. Maar de blikvanger dit jaar was Aristoteles, een grote haan van 1 jaar oud.  Het baasje Erna kwam speciaal van Sint-Niklaas om haar troeteldier te laten wijden! Aristoteles had dan ook veel beziens!

Aristoteles had veel bekijks

De omstaanders konden genieten van een warme kom soep, een jenevertje, een pintje, een frisdrank of een hamburger of hotdog.  De jongsten konden zich uitleven op het springkasteel.DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *