Argentakantoren Stabroek en Berendrecht verhuizen naar Laageind in Stabroek

De nieuwe locatie in het Laageind te Stabroek

STABROEK/BERENDRECHT – De twee kantoren van Argenta in Stabroek en Berendrecht worden samengevoegd en verhuizen naar het Laageind 29 in Stabroek. Eigenaar Mieke Somers wou al langer uitbreiden en trekt naar het pand van de oude fietswinkel Koen’s Bike Shop. De Argenta in Berendrecht zal verdwijnen.

Kantoorhouder Mieke Somers voor het Argentakantoor in Berendrecht, dat de deuren sluit

Vanaf 22 augustus kunnen alle klanten van Argenta in Berendrecht, Zandvliet, Stabroek en Hoevenen terecht op één centraal kantoor in het Laageind in Stabroek. Mieke Somers trekt met haar personeel naar de oude fietswinkel Koen’s Bike Shop, over Drankenservice Vandermolen. “De perfecte locatie”, vertelt eigenaar Mieke Somers. “In het centrum van de Polder en achteraan een grote parking. Ideaal voor de uitbreiding van onze kantoren.”
Mieke bezit al zeven jaar het Argenta-kantoor in Stabroek, in de Dorpsstraat, en sinds vorig jaar ook die van Berendrecht, in de Monnikenhofstraat. “In Stabroek speelden we al langer met het idee om uit te breiden, maar onze locatie was daar niet groot genoeg voor”, vertelt Mieke. “Sinds vorig jaar hebben we er dan Berendrecht bijgenomen. Het eerste plan was om die twee kantoren apart te houden, maar dat was niet haalbaar.”
De oorzaak: de snelle evoluties in de banksector. “De sector is de digitale weg ingeslagen. Vroeger had je een of twee loketbediendes en een kantoormedewerker. Nu worden loketten niet meer gebruikt, maar heb je specialisten nodig voor de verzekeringen, beleggingen, kredieten, enzovoort. Ik heb vier werknemers nodig per locatie die op nog geen vijf kilometer van elkaar liggen. Dat is niet rendabel.”

Een verhuis naar Stabroek is vooral voor de inwoners uit Zandvliet en Berendrecht een aanpassing. “Voor hun is het alweer een bevestiging dat alles hier verdwijnt”, aldus Mieke. “De stad heeft geen ambitie om het Polderdorp te laten groeien en met nog geen 10.000 inwoners is dat voor bank- en postkantoren geen ideale locatie meer.” Een kantoor in Stabroek is dan wel ideaal. “Er zijn tal van nieuwe projecten in de gemeente, er zijn veel horecazaken en je hebt de winkels op het Picoloplein. Het is een gemeente die blijft groeien. En als je klanten uit Berendrecht, Zandvliet, Stabroek en Hoevenen hebt, is dat de centrale plek.”

Opendeurmomenten
Alle klanten zijn ondertussen al verwittigd voor de verhuis op 22 augustus. Op donderdag 7 september (16.30 – 18.30 uur) en op zaterdag 9 september (10 – 12 uur) organiseert Argenta twee opendeurmomenten voor alle klanten om met een glaasje het nieuwe kantoor te leren kennen in het Laageind 29 in Stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. Stabroek… Waar je vanuit Zandvliet en Berendrecht nog amper geraakt dankzij De Lijn. Waar je met de auto in de file staat. Het nieuwe kantoor ligt ook niet bepaald op een voetgangerstraject. Ach, het is maar hoe je het verkoopt zeker? Als je je loketmedewerkers niets anders laat doen dan zeggen dat ze een afspraak moeten maken, maken die zichzelf overbodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *