Arboretum Kalmthout winnaar RHS Overseas Partner Garden of the Year

De Britse Royal Horticultural Society omschrijft Arboretum Kalmthout als “one of the world’s most prestigious botanic collections and one of Europe’s most beautiful gardens.”   Copyright: Arboretum Kalmthout

Royal Horticultural Society nomineert haar mooiste partnertuinen wereldwijd

KALMTHOUT – Na een publiek stemronde afgelopen zomer roept Royal Horticultural Society Arboretum Kalmthout uit tot RHS Partner Garden of the Year 2021 – Overseas Finalist. In de buitenlandse categorie kwam het provinciaal groendomein als finalist ‘Feel Good Garden’ uit de bus. Het is de eerste keer dat de Royal Horticultural Society deze publiekswedstrijd organiseert.

Afgelopen zomer lanceerde de Royal Horticultural Society een publiekswedstrijd voor haar Partner Gardens. Met meer dan tweehonderd zijn ze, in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten. Partner Garden Arboretum Kalmthout maakte deel uit van de short list van prestigieuze tuinen en domeinen in het buitenland, en mag nu een jaar lang de titel RHS Partner Garden of the Year 2021 – Overseas Finalist uitdragen. Een gedenkplaatje krijgt eerdaags een mooie plek in de arboretumtuin.
Daarbovenop schenkt RHS een professionele fotoreportage aan alle winnende partnertuinen.

Gekozen uit meer dan 200 tuinen
Arboretum Kalmthout is al meer dan twintig jaar trotse Partner Garden van de Royal Horticultural Society, een van de meest invloedrijke Britse organisaties wanneer het gaat over tuinen en tuinieren. De RHS communiceert niet alleen grondig over tuinieren, het beheert ook vijf eigen tuinen in het Verenigd Koninkrijk (Harlow Carr, Wisley, Hyde Hall, Rosemoor en Bridgewater). Daarenboven werkt de organisatie samen met meer dan tweehonderd tuinen in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten onder de noemer RHS Partner Gardens.  RHS-leden krijgen in de RHS Partner Gardens gratis toegang en genieten van vele andere voordelen, ook in Arboretum Kalmthout.
Arboretum Kalmthout is de enige RHS Partner Garden in de Benelux, maar is in goed gezelschap tussen een 20-tal andere overzeese tuinen, zoals de Franse tuinen van Château de Villandry aan de Loire of Hanbury Jardin Botanique aan de Côte d’Azur, de prachtige tuinen van Isola Bella en Isola Madre in het Italiaanse Lago Maggiore, het paleispark Monserrate in Portugal of de tuin Babylonstoren in Zuid-Afrika.

Extra fijn aan het winnen van deze internationale erkenning is dat het thema van de Partner Garden of the Year 2021–wedstrijd ‘Feel Good’ was”, reageert conservator-directeur Abraham Rammeloo opgetogen. Daarmee vestigde RHS de aandacht op de positieve impact die mooie tuinen hebben op mentaal en fysiek welzijn van mensen, en in het bijzonder in periodes van lockdown ten gevolge van de coronacrisis. Want tuinen zorgen voor frisse lucht, beweging en een ontsnapping in moeilijke tijden.


Arboretum Kalmthout is trouwens het jaar rond open, elke dag van 10 tot 17 uur, met uitzondering van kerstdag en Nieuwjaar.

Arbortum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België T +32 (0)3 666 67 41- info@arboretumkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder