Arboretum Kalmthout winnaar RHS Overseas Partner Garden of the Year

De Britse Royal Horticultural Society omschrijft Arboretum Kalmthout als “one of the world’s most prestigious botanic collections and one of Europe’s most beautiful gardens.” –  Copyright: © 2022 Arboretum Kalmthout

Royal Horticultural Society nomineert haar mooiste partnertuinen wereldwijd

KALMTHOUT – Royal Horticultural Society (RHS) roept voor het tweede opeenvolgende jaar Arboretum Kalmthout uit tot RHS Partner Garden of the Year 2022. In de buitenlandse categorie kwam het provinciaal groendomein als finalist ‘Feel Good Garden’ uit de bus.

Afgelopen zomer lanceerde de Royal Horticultural Society opnieuw een publiekswedstrijd voor haar Partner Gardens. Met meer dan tweehonderd zijn ze, in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten. Arboretum Kalmthout maakte deel uit van de shortlist van prestigieuze tuinen en domeinen in het buitenland, en mag nu, dankzij het publiek dat stemde – een jaar lang de titel RHS Partner Garden of the Year 2022 – Overseas Finalist uitdragen. Een gedenkplaat zal mooi naast die van 2021 aan de ingang van de tuin komen te hangen.

Gekozen uit meer dan 200 tuinen
Arboretum Kalmthout is al meer dan twintig jaar trotse Partner Garden van de Royal Horticultural Society, een van de meest invloedrijke Britse organisaties wanneer het gaat over tuinen en tuinieren. De RHS communiceert niet alleen grondig over tuinieren, het beheert ook vijf eigen tuinen in het Verenigd Koninkrijk (Harlow Carr, Wisley, Hyde Hall, Rosemoor en Bridgewater). Daarenboven werkt de organisatie samen met meer dan tweehonderd tuinen in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten onder de noemer RHS Partner Gardens.  RHS-leden krijgen in de RHS Partner Gardens gratis toegang en genieten van vele andere voordelen, ook in Arboretum Kalmthout.
Arboretum Kalmthout is de enige RHS Partner Garden in de Benelux, maar is in goed gezelschap tussen een 20-tal andere overzeese tuinen, zoals de Franse tuinen van Château de Villandry aan de Loire of Hanbury Jardin Botanique aan de Côte d’Azur, de prachtige tuinen van Isola Bella en Isola Madre in het Italiaanse Lago Maggiore, het paleispark Monserrate in Portugal of de tuin Babylonstoren in Zuid-Afrika.

©Arboretum Kalmthout

Feel Good
We zijn bijzonder opgetogen om deze trofee van Feel Good Partner Garden of the Year in 2022 opnieuw in de wacht te slepen”, reageert conservator-directeur Abraham Rammeloo opgetogen. “Het doet ons plezier te horen dat onze bezoekers zoveel positieve energie halen uit hun wandeling, of ze nu alleen of met vrienden en familie komen. En opnieuw namen zij de tijd om in deze wedstrijd voor Arboretum Kalmthout te stemmen. Het is een échte publiekserkenning dus, die daarom eens zo waardevol is.”

Gedeputeerde Mireille Colson, bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen en voorzitter van Arboretum Kalmthout, bevestigt deze vaststelling: “Positief dat mensen in hun vrije tijd ook na corona bewust voor onze groendomeinen kiezen. Dat uitgerekend het Arboretum in de Britse prijzen valt, is niet verwonderlijk. Dit hoogstandje van horticultuur blijft bezoekers verbazen in elk seizoen.

Er is trouwens opnieuw een recordjaar aan bezoekers in het vooruitzicht, op dit moment al 71.000 personen. En na deze prestigieuze prijs kunnen we alleen maar meer geïnteresseerden verwachten.”, aldus Rammeloo.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.