Arboretum Kalmthout groeit en lanceert gin uit eigen tuin

gelimiteerde Arboretum Gin, in de nieuwe tuinuitbreiding van Arboretum Kalmthout.
  Copyright: Arboretum KalmthoutProvinciaal groendomein Arboretum Kalmthout greep in het najaar van 2020 de unieke kans om een naburige en waardevolle privétuin te vrijwaren van verkaveling en zo het arboretum met een hectare uit te breiden. Er werd een campagne opgestart om meters en peters van die nieuwe vierkante meters te zoeken, want zij helpen het arboretum groeien. Die fondsenwerving krijgt nu een extra boost door de lancering van een eigen gin. Wie dit groene initiatief een warm hart toedraagt, kan nu steunen door het glas te heffen met Arboretum Gin.

Arboretum Gin is een volle en kruidige gin op basis van acht botanische extracten, gestookt door Sterkstokers uit Sint-Lenaarts, nabij Brecht in het noorden van de provincie Antwerpen. Het uitgesproken florale karakter van de gin is te danken aan de bloemen van de toverhazelaar, één van de plantencollecties waarvoor Arboretum Kalmthout wereldwijd bekend staat.

Limited edition voor het goede doel
Arboretum Gin met Hamamelisbloemen uit eigen oogst van januari 2021, komt in een beperkte oplage van 1.000 genummerde flessen van 500 ml. De integrale opbrengst uit de verkoop van deze gin gaan rechtstreeks naar de uitbreiding van het arboretum. Daar krijgen de toekomstige bomen- en plantensoorten, en in het bijzonder de beroemde Hamamelis-collectie, alle ruimte die ze nodig hebben om te groeien en te bloeien.
Een fles Arboretum Gin kost € 39,50 en is te koop in de cadeau- & boekenshop van Arboretum Kalmthout.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *