Antwerpse haven sponsort Ossendrechtse step-fiets-skatevoorziening

OSSENDRECHT – Stichting Dorpsplatform Ossendrecht heeft met Port of Antwerp een internationale sponsor binnengehaald voor haar project Jeugd in Beweging. Havenbedrijf Antwerpen stelt een bedrag van 5000 euro uit zijn Omgevingsfonds beschikbaar voor de realisatie van de step-fiets-skatevoorziening, een van de deelprojecten van Jeugd in Beweging. Eerder kende ook Rabobank Zuidwest-Brabant al een subsidie van 9000 euro toe voor de sfs-voorziening.
Dorpsplatform-voorzitter Adrie van der Vliet is erg verheugd met de internationale subsidie. “De haven van Antwerpen mag zich dan over de landsgrenzen heen bevinden, ook voor onze regio is de haven van groot economisch belang. Veel mensen uit Ossendrecht werken in of rond het havengebied. Het is mooi dat Havenbedrijf Antwerpen met de sponsoring van ons project zich ook over de grens inzet voor de leefbaarheid van de woonomgeving van die werknemers en natuurlijk hun kinderen!”
Marc Van Peel, voorzitter Havenbedrijf Antwerpen: “De haven van Antwerpen richtte het Omgevingsfonds op om initiatieven van de gemeenten of districten rond de haven mee mogelijk te maken. Vorig jaar schreven 22 buren van de haven zich in, dit jaar kwamen 22 andere gemeenten aan bod. Dit project uit Ossendrecht overtuigde de jury. Het laat de jeugd van Ossendrecht op een aangename en laagdrempelige manier kennismaken met de haven. Ook in 2017 geven we 20 gemeenten de kans om hun projecten in te dienen.” 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder