Antwerpen United Judo brengt toppers voort

We staan al jarenlang garant voor een kwaliteitsopleiding judo in de sporthal Attenhoven te Hoevenen.  Uit al deze recreanten zijn ook een heleboel echter toppers voortgekomen, hieronder een korte samenvatting.

Van 3 tot 5 november  hebben we een zeer succesvol WK te Kaapstad voor junioren achter de rug. Met een 3de plaats voor Gert Maes en een 7de voor Dylan van Nuffel doen we als team  bij de mannen evengoed als judonaties als Duitsland en Frankrijk.

Op 7/8 januari staan al deze atleten en de andere Belgische toppers op de Antwerp Open die dit jaar in Sint Eduardus te Merksem zal doorgaan. Zoals alle jaren staat dit tornooi garant voor meer dan 1000 atleten uit 25 verschillende landen. Het enige event in Vlaanderen van internationaal niveau en dat is ook de vele buitenlandse Nationale coaches niet ontgaan die hiervan een eerste meetmoment voor hun topatleten van maken.

Het tornooi wordt dan ook terecht gesteund door de Stad en Provincie Antwerpen, Topsport Vlaanderen en de Nationale Loterij

Antwerpen United Judo werkt dankzij het Topsportfonds van Stad Antwerpen gestaag aan de top richting Spelen in Rio.

Acht jaar geleden wonnen we voor de eerste keer de jeugdbeker van Antwerpen, 1 jaar later werden we het beste jeugdteam van België. Sindsdien hebben we alle jaren onze grenzen verlegd. Ondertussen zijn we al 8 jaar op rij het beste team in Antwerpen en al 7 jaar het beste team in België.  Stap voor stap zijn we Europa beginnen veroveren met op regelmatige basis een selectie voor de Europese of Wereldkampioenschappen, waarbij we in 2008 onze eerste EK medaille konden bemachtigen. Ondertussen hebben we 26 EK en WK selecties en zijn we een vaste waarde in Europa geworden.
Dit jaar zijn we echter in een onvoorstelbare stroomversnelling gekomen met maar liefst 11 mensen die naar Europese en Wereldkampioenschappen gingen of nog moeten gaan op 3 verschillende leeftijden.

Met Evelyne Audiens hebben we bij de –17 jarigen al een fantastisch parcours achter de rug dit jaar.  Met een gescheurde kruisband in Oktober 2010 werd ze door iedereen, buiten door zichzelf, haar kine en coach afgeschreven voor het grote werk dit jaar.  Haar heroptreden kon ze pas in mei halen maar met 2 finales op rij op de A-tornooien van Polen en Berlijn selecteerde ze zich op de valreep voor het EK te Malta en WK te Kiev.

Uitzonderlijk mocht Evelyne door haar coach zelf voorbereid en gecoacht worden op deze topevents. Het leverde België de enige EK en WK medaille op die zij dit jaar tot nu toe konden behalen! Toeval? yeah right

Als erkenning door de federatie mocht ze uitzonderlijk ook deelnemen aan het EK bij de –20 jarigen te Lommel. Nipt verloor ze van Spaanse finaliste maar haar seizoen mocht al als fantastisch beschouwd worden.
Ook haar vier teamgenoten, Gert Maes, Kevin Gijs , Thomas Lissens en Van Nuffel Dylan werden geselecteerd voor dit EK. Voor Kevin en Thomas was dit hun eerste EK. Beide hadden een topseizoen bij de mannen achter de rug met een aantal 5de en 7de plaatsen op de A-tornooien. Een EK medaille bleek een droom die ze nog even moeten uitstellen.  Dit was niet zo voor Gert en Dylan die beiden als favoriet starten. Ze hadden al een schitterend seizoen achter de rug met maar liefst 10 A-medailles voor hun beide . Ze hadden ook al EK en WK ervaring en Dylan had reeds één van de weinige EK medailles voor België in zijn bezit. Voorbereiden met hun topteam United blijkt echter niet hetzelfde als voorbereiden met de federatie en beide verloren hun eerste kamp tegen tegenstanders waar ze dit jaar reeds de mat mee aanveegden.

Met hun palmares zijn ze nog wel terecht geselecteerd voor de wereldkampioenschappen die begin november in Kaapstad plaatsvinden. Beide zijn ook hier volwaardige medaille-kandidaten en hopelijk bekroond dit WK hun prachtseizoen.

Drie weken later vecht Lotte Denoo nog op het EK – 23 en misschien valt ook daar nog iets uit de bus. Met een EK en WK medaille dit jaar hebben we reeds een schitterend sportseizoen maar het zou nog ongelooflijk kunnen eindigen met enkele medailles erbij.

bijlage de 2 WK- gangers – 20 Gert(3de) en Dylan(7de) en de nr 3 van het WK-17 , Evelyne Audiens


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *