Antwerp Port Epic: wielerdorp op ’t Solft en Fandorp voor Toon Vandebosch in Torenseweg

POLDER – Op zondag 19 mei staat de zevende editie van de Antwerp Port Epic op het programma. De koers behoort tot de ‘Lotto Cycling Cup’ en is live te volgen op Sporza. De vrouwenkoers is te volgen op ATV. Op de Solftplaats in Berendrecht zal een wielerdorp staan en de fans van Toon Vandebosch, die aan de start staat, zetten een fandorp aan de Torenseweg.

Het peloton rijdt opnieuw enkele lokale rondes door de Haven van Antwerpen en onze Polder. In totaal krijgen de renners 32 kilometer onverharde wegen en 24 kilometer kasseien voorgeschoteld in Stabroek, Berendrecht, Zandvliet en Hoevenen. De koers rijdt ook door Ekeren. De start en aankomst vinden plaats aan het Schengenplein in Antwerpen. De wielerploegen worden op het Zaha Hadidplein, onder het Havenhuis, opgesteld.

Organisator Ben Simons kon opnieuw een mooie deelnemerslijst bij elkaar sprokkelen. Deze mooie namen staan op de lijst bij de mannen: Toon Vandebosch, Biniam Girmay, Gianni Vermeersch, Arnaud De Lie, Alexander Kristoff, Brent Van Moer, Toon Aerts en Tosh Van der Sande. Zij zoeken een opvolger voor Dries De Bondt. 

Bij de vrouwen staan er voorlopig ook heel wat kleppers aan de start van hun tweede editie: Sanne Cant, Julie De Wilde, Ceylin Alvarado, Mieke Dockx en Thalita De Jong. Wie wordt de opvolger van Marthe Truyen als tweede winnares van de Antwerp Port Epic? 

Wielerdorp op ’t Solft

Op de onverharde wegen en kasseistroken in onze Polder kan je het peloton meerdere keren zien passeren. Het volledige parcours vind je op de website van de Antwerp Port Epic. Op het Solftplaats zal een wielerdorp staan met drank- en eetstandjes en een groot scherm voor toeschouwers. Daar passeert de mannenkoers maar liefst 5 keer en de vrouwen rijden er 6 keer langs.

Fanclub Toon Vandebosch

Het was even schrikken voor de fans van Toon Vandebosch. Eerst stond hij niet op de deelnemerslijst van de koers die door de gemeente rijdt waar zijn grootste aantal supporters wonen. Ook in ons magazine dat deze vrijdag uitkomt, staat dat Toon “voorlopig nog niet aan de start staat”.

Maar terwijl ons magazine gedrukt werd, bereikte ons het goede nieuws dat Toon toch zal starten deze zondag. Op de Torenseweg, ter hoogte van Drankenservice Vandermolen, zal de fanclub van Toon Vandebosch een fandorp zetten waar iedereen welkom is. Drank, eten en een groot scherm zijn voorzien.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *