Antoinette Pecher wil verder studeren en onderzoekt de mogelijkheden

Antwerps ere-gemeenteraadslid Antoinette Pecher woont in Lillo maar heeft zoals zij zelf zegt, een “buitenverblijf” in Antwerpen aan de Ossenmarkt. Vanuit de veiligheid van haar assistentiewoning in de Pieter van Hobokenstraat gaat zij aan de vlakbij gelegen Antwerpse Universiteit studeren. Zij houdt voorlopig haar adres aan de Tolhuisstraat 15 in Lillo, waar zij de Ruilbibliotheek blijft openhouden tijdens de weekends.
Waarom zij op haar leeftijd ‘(geboren in mei 1927) nog naar de unief wil? Toen ik achttien was zei ik aan mijn ouders “ik wil verder studeren. Zij vroegen waarom ik dat wilde doen, want “je gaat toch trouwen”? In die tijd was het voor een meisje zeer ongewoon om na het middelbaar, nog verder te gaan. Daarbij was het oorlogstijd. Toch bleef de drang erin steken. “Zelfs nu wil ik nog altijd aan de unief beginnen. Niet zozeer om een licentiaat of een doctoraat te halen ( zoals ere-burgemeester Bob Cools ) maar omdat ik sterk gemotiveerd ben en helder van geest wil blijven. Ik ben fit, rijd met de auto, naar de stad, naar Brussel, naar de kust en ’s avonds naar vergaderingen. Ik blijf voorlopig in Lillo wonen. Zo kan ik de ruilbib nog openhouden tijdens de weekends. SDL

Voor de ruilbib waar zij stoelen wegzette voor pokémon jagers die van ver kwamen

In de ruilbibliotheek waar een schat aan boeken ligt

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder